avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intentie de inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intentie de inselaciune

Am lasat unei persoane,prin vanzare,cu plata dupa o luna a unor obiecte ca caror valoare am stabilit-o de comun acord .Dupa o luna,aceasta persoana a spus ca nu le mai cumpara(cu toate ca le folosea) si sa venim sa le luam.Am raspuns ca venim, dar sa ne comunice in ce zi gasim persoana acasa.La aceasta intrebare, a spus ca de fapt nici nu le mai da, nici nu le mai plateste.Consider ca de la inceput a dorit sa ne insele, noi in acea perioada avand si un alt cumparator pe care intre timp l-am pierdut.Mentionez ca probabil s-a bazat pe faptul ca suntem batrani,sotul meu este handicapat, si nu vom mai putea actiona .Doresc sa il actionez in judecata,pentru a ne recupera banii si o compensare ca daune morale.Intrebarea mea este- ce articol din Codul Civil se aplica, deoarece in modelul de cerere este si o rubrica cu aceasta intrebare.Mentionez ca intelegerea a fost verbala, in prezenta a doi martori.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 09:53, 3 Octombrie 2012
temeiul de drept nu este obligatoriu a fi aratat instantei de judecata. judecatorul va incadra singur actiunea dvs.
problema care se pune este cea a taxei de timbru - este proportionala cu sumele solicitate.
in plus despre ce model de cerere vorbiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune, ajutor juridic 1voice 1voice Buna ziua! Cazul este urmatorul: Un batran si fiica sa au depus in instanta actiunea pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune. Primul termen ... (vezi toată discuția)
Lamurire - posibilitate obtinere daune morale daflorin daflorin Ma numesc D.F. Am o intrebare la d-voastra, in legatura cu o firma de televiziune prin cablu: In luna Octombrie am fost dat in judecata de respectiva firma ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru in actiunile de drept civil Ioana1919 Ioana1919 Speta: intr-o actiune deschisa de tip 'calomnie/defaimare' in mass media de audienta nationala conform legii 276/2009 pentru daune de 250.000 de lei noi se ... (vezi toată discuția)