Va respect interpretarea Dv. in privinta disp.art.163 c.pr.civ.,dar nu sunt de acord cu ea . Legea trebuie sa fie si logica, or ce sens are ca la al.[8) sa se repete ce e prevazut clar la al,(3). Dupa opinia mea logic este ca al.(8) face referire numai la persoanele din familie sau care domiciliaza impreuna cu destinatarul, prevazute la al.(6)si nu la destinatar.
Buna ziua. Doresc comentarii justificate de la specialisti in materie privind urmatoarea situatie . Am fost executat silit fara sa am cunostinta, ne primind somatie si incuviintare, inscrisuri care, conform procesului verbal intocmit de catre curier ar fi fost depuse in cutia postala, eu ne fiind gasit la domiciliu . Instanta de executare a considerat indeplinita procedura de comunicare, ignorand disp.art.163 al..(3) c.pr.civ. si aplicand disp.al.(8) acelasi articol. Or, disp.art.163 al.(3) prevede ca depunerea in cutia postala se face in cazul refuzului destinatarului de a primi corepondenta, iar potrivit al.(8) corelat cu al.(6) in situatia in care destinatarul sau alte persoane din familie sau care locuiesc cu acesta lipsesc sau refuza sa primeasca corespondenta , Exprimarea este confuza, putand fi interpretata ca si in cazul lipsei destinatarului actele se pot depune in cutia postala, ceea e in discordanta cu al.(3)., fiind necesar a se face distinctie intre destinatar si alte persoane prevazute la al.(6). Cred ca ar trebui sesizata I.C.C.J. pentru clarificarea si lamurirea acestor neconcordante intre cele doua aliniate , pentru a avea o aplicare unitara . Multumesc.
Am fost somat sa platesc presupuse datorii neachitate privind taxe de timbru judiciar pe care in fapt le-am achitat in fiecare luna, respectiva taxa fiind esalonata la plata in rate lunare . Unde ar trebui sa introduc contestatie printr-o cerere de chemare in judecata, la instanta de drept comun sau la contencios administrativ si fiscal. Pot cere daune interese pentru tracasarea si disconfortul creat prin amenintarea cu executarea silita si in caz afirmativ cam care ar fi cuantumul sumei de despagubire .
Multumesc pentru raspuns D-le Popa. Aveti dreptate si in privinta majusculelor, a fost o eroare observata dupa ce am dat drumul la intrebare. Totusi, nu inteleg de ce este nevoie de justificarea cumpararii cu bon fiscal, eu achitand cu card bancar, iar combustibilul nu se vinde la marginea drumului pentru a dovedi ca l-ai platit.
sUNT INCLUSE IN CHELTUIELI DE JUDECATA CHELTUIELILE EFECTUATE CU DEPLASAREA CU MIJLOACE AUTO PROPRII DIN LOCALITATEA DE DOMICILIU IN LOCALITATEA IN CARE ARE LOC PROCESUL, CUM SE CALCULEAZA CUANTUMUL SI IN CE BAZA LEGALA .
Buna ziua. Pentru partaj judiciar este obligatoiru parcurgerea etapei prealabila de mediere in cazul in care partile nu se inteleg si una dintre parti nu este interesata si nici nu vrea sa se prezinte sau sa dea declaratie de renuntare . CE ESTE DE FACUT
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului Dv.,dar introducerea unei alte actiuni nu este admisibila, judecata fiind in apel ar interveni puterea de lucru judecat,iar hotararea ce se va pronunta in apel va fi definitiva. Referirea mea la atacarea in contencios este legata de faptul ca a fost incalcate prevederile unui act administrativ.