Fals in declaratii si fals de identitate
Sunt membru in Asociatia "Obstea Mosnenilor Buzoieni SIRIU",cu sediul in localitatea Siriu,jud. Buzau.In anul 2002 aceasta obste a intrat in posesia titlului de proprietate nr. 782/30.10.2002. Un locuitor din Siriu,prin declaratii false a reusit timp de 10 ani sa beneficieze de suma de bani anuala care era distribuita membrilor acestei obsti. Eu i-am intentat proces acestei persoane si in anul 2012 am obtinut o sentinta definitiva prin care mi se recunoaste mie dreptul de membru al acestei asociatii.Pana in anul 2012 persoana care a dat declaratii false ,folosind o identitate falsa,a incasat suma de bani distribuita anual de asociatie fiecarui membru al asociatiei,suma de bani care ,in medie,reprezinta 10.000 RON /an/membru.Din anul 2012 am inceput sa incasez eu aceasta suma. Intrebarea mea este : Cum pot sa recuperez suma de bani incasata anterior de persoana care s-a folosit de identitate falsa si a incasat aceste drepturi banesti ? Daca persoana respectiva a decedat intre timp,iar unul din mostenitorii sai este si el membru in aceasta asociatie,ma pot indrepta impotriva acestuia si sa solicit drepturile banesti anterioare care ,de drept,mi se cuveneau mie ?
Buna ziua,
Ultimul meu loc de munca a fost sef serviciu la o institutie publica. In luna dec. 2017 am indeplinit criteriile de varsta si vechime si prin efectul legii functionarului public am fost pensionata.Intre timp legea s-a modificat,in sensul ca permite ca femeile sa ramana in activitate pana la varsta de 65 de ani,eu avand acum 62 de ani.Daca fostul meu loc de munca in prezent nu este liber,pot fi reincadrata ? Care ar fi procedura de urmat in cazul ca pot fi reincadrata ? Va multumesc ! Toate cele bune !...
Buna ziua,
Care sunt cotele,in procente,care revin succesorilor in urmatoarea situatie :
- Masa succesorala:600 mp teren pe care se afla o casa de locuit(3 camere,suprafata construita ,90 mp );
- Proprietarul,unic mostenitor,vaduva,a decedat in luna iulie 2017 si a lasat testament notarial(legatar universal),unuia dintre gineri,a carui sotie (fata proprietarului) a decedat in luna august 2016;
- Proprietarul decedat a avut 3 copii: unul a decedat in aug. 2016(sotia ginerelui caruia proprietarul i-a lasat testament notarial ) si altti 2 copii care sunt in viata;
- Care sunt cotele din masa succesorala ce revin fiecaruia dintre cei 3 succesori ? (ginerelui proprietarului -legatar universal si celor 2 copii ai proprietarului aflati in viata );
- Ginerele,legatar universal,in afara de cota de 1/2 care ii revine din masa succesorala,mai beneficiaza si de o cota in plus din masa succesorala de pe urma sotiei decedate in aug. 2016 ?(sotia ginerelui este fiica proprietarului,fiica decedata in aug. 2016);
- In cazul in care se deschide succesiunea in instanta de catre ginere,legatar universal,ce importanta ar avea :
1 - deschiderea succesiunii in instanta,inainte de implinirea unui an de la decesul sotiei (inainte de 22 aug. 2017) ginerelui legatar universal ;
2 - deschiderea succesiunii in instanta ,dupa implinirea unui an de la decesul sotiei ( dupa 22 aug. 2017 ) ginerelui legatar universal.
Mentionez ca am declaratie notariala de acceptare a succesiunii legale de pe urma sotiei decedate inregistrata in Registrul National de Evidenta a Optiunilor Succesorale (RNNEOS),CERTIFICAT din data de 13.07.2017 (inainte de data decesului proprietarului care a lasat testament notarial).
Va multumesc pentru raspuns.
Toate cele bune !
Sa ne intelegem sa le dau o suma de bani...
Buna seara !...Daca legatarul universal se intelege amiabil cu cei doi mostenitori,care au impreuna 1/2 din averea lasata prin testament,ce ar trebui sa faca,ce acte juridice ar trebui incheiate de catre cei doi mostenitori pentru ca legatarul universal sa ia in posesie si partea de 1/2 din avere ?...Este suficienta o declaratie notariala prin care acestia sa renunte la dreptul lor de succesiune ?...sau trebuie sa declare ca sunt de acord sa renunte si la proces ?...se poate incheia un astfel de act notarial doar cu unul din cei doi mostenitori ?...Va multumesc pentru raspuns.
Sotia mea a decedat anul trecut...in 22 aug 2016...cancer...soacra a decedat anul acesta,in 29 iulie 2017...cancer...chiar nu este de...Caragiale...
Buna seara !...Revin cu urmatoarele precizari: Nu a fost incheiata cartea funciara deoarece nu au fost gasite toate documentele necesare ...defuncta soacra a fost refugiata de razboi,din Basarabia,si abia cu cateva zile inainte de a deceda am gasit toate actele necesare pentru a se putea face cartea funciara...am inceput de atunci demersurile pt. cartea funciara si suntem pe cale de a finaliza acest lucru in cateva zile...tinand cont de situatia prezentata mai sus ,cum este mai favorabil pentru sora mea, sa se faca intabularea ?...Precizez ca cei doi copii in viata ai soacrei mele,cumnatii,recunosc verbal tot ce am prezentat eu mai sus,in legatura cu constructiile facute de sora mea...totusi as vrea sa gasesc varianta cea mai sigura pentru sora mea pentru a evita aparitia unei situatii nefavorabile din partea acestora ,in viitor...
Va multumesc pentru raspuns si fac urmatoarele precizari :Sora mea a avut un model de declaratie data la notariat de o persoana care s-a aflat exact in aceeasi situatie,respectiv: a avut acordul verbal al proprietarului pentru a construi pe terenul acestuia o locuinta si sa modernizeze locuinta veche; toate cheltuielile s-au facut ,exclusiv ,de catre acea persoana;constructiile sunt moderne si cu toate utilitatile necesare; au fost insa construite fara autorizatie de constructie...daca eu,fratele,sunt acum ,prin testamentul lasat de soacra mea,legatar universal,cum pot sa indrept situatia si sa o ajut pe sora mea ?...Ce act juridic se putea incheia si ce act juridic se poate incheia acum pentru a rezolva cat mai favorabil situatia in care se afla sora mea?...