avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate Sergiu5

Activitate Sergiu5

Răspuns la discuția Stagiu minim de cotizare 2018
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog?

Intrebarea este daca se poate plati contributia pentru concedii medicale pe lunile anterioare ca persoana fizica (eventual cu penalizari). Mentionez ca lucrez in invatamant si am solicitat concediu fara plata pentru anul scolar 2017-2018, dar am revenit in mai 2018.
Buna ziua!

Am urmatoarea problema: In ultimele 12 luni am lucrat doar 2 luni (mai si iunie). Astazi mi-am fracturat piciorul si va trebui sa stau in concediu medical cel putin 2 luni. Din cate am inteles, nu am dreptul la concediu medical. Ce se poate face in acest sens? Se poate plati contributia la concedii si indemnizatii pe 4 luni pentru a avea stagiu minim de cotizare? Nu as vrea sa fiu concediat.

Multumesc!
Răspuns la discuția Pensionare pe caz de boala
"Apar urmatoarele nelanuriri", nu "Apare urmatoarele nelamuriri".
Scuze!
Initial scrisesem: "Apare urmatoarea nelamurire" si am uitat sa modific.
Răspuns la discuția Pensionare pe caz de boala
Se pare ca exista posibilitatea prelungirii peste 183 de zile a concediului medical, cu cel mult 90 de zile. Totusi, chiar si dupa aceasta prelungire, este posibil sa nu poata preda. In acest caz ne intoarcem la situatia initiala. Apare urmatoarele nelamuriri:

Pensia de invaliditate de gradul III permite ca persoana respectiva sa lucreze jumatate de norma. In cazul de fata nu se pune problema de a lucra pe functia de profesor (nici macar o ora). In cazul in care primeste pensie de invaliditate de gradul III este obligat sa efectueze jumatate din norma lui de profesor? Daca nu este obligat sa efectueze jumatate din norma, i se rezerva tot postul sau doar jumatate?

In cazul in care medicul expert decide sa-i acorde pensie de invaliditate de gradul I sau de gradul II, poate sa solicite acordarea gradului III?
Răspuns la discuția Pensionare pe caz de boala
Nu exista vreo exceptie in cazul invatamantului? Pe site-ul "Titularizare" sunt scoase la concurs posturi cu durata determinata scriind in dreptul acestora: "Rezervat: pensionar revizuibil, gradul ... (II, III)". Dar nu stiu articolele de lege care spun asa ceva...
Răspuns la discuția concediu fara plata in invatamant
Din ce inteleg eu din Contractul Colectiv de munca unic pentru invatamantul preuniversitar, articolul 31, alineatul 5, puteti beneficia chiar de trei ani consecutivi de concediu fara plata. Este adevarat?
Răspuns la discuția Pensionare pe caz de boala
Va rog foarte mult, imi puteti spune ceva?
Un coleg si prieten de-al meu se confrunta cu urmatoarea situatie: Este profesor titular in invatamantul preuniversitar, are 42 de ani si acum aproximativ cinci luni a suferit un accident vascular cerebral. In urma acestuia au aparut probleme in folosirea mainii drepte si a piciorului drept precum si afazia. Dupa mai multe sedinte de kinetoterapie si logopedie poate sa mearga si sa-si foloseasca mana dreapta aproape la fel de bine ca inainte, dar are probleme de comunicare. Medicul neurolog care i-a prelungit concediul medical i-a atras atentia ca va trebui sa se pensioneze pe caz de boala (pensionare temporara).

Apare urmatoarea intrebare:

"Daca va fi pensionat pe caz de boala, ce se va intampla cu postul lui de profesor (va fi rezervat sau va fi scos la concurs, contractul de munca se va suspenda sau va inceta)?"

Imi puteti da un raspuns, va rog foarte mult, folosind articole de lege?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Va multumesc pentru raspuns!
Imi puteti spune, va rog, daca zilele de concediu fara plata diminueaza zilele de concediu de odihna in 2017 (cu articole de lege)?

Va multumesc!