Buna seara,ce demersuri pot face in cazul in care sunt mostenitoarea matusei mele care a donat apartamentul, dar donatorul nu mi permite accesul in locuinta pentru a intocmi proces verbal pentru mesa succesorala privind bunurile ramase. I am trimis 2 notificari cu confirmare de primire dar n a reactionat.
Motivele cererii sunt următoarele:
În fapt, incepand cu anul 2013, sistematic valoarea facturii lunare depasea cu mult consumul efectiv de apa pentru o persoana (consum mediu /o persoana, conform site Apa Nova).
In acest sens am contestat facturile pe anul 2013 si am cerut verificarea metrologica a contorului seria 09198988 /2009 ridicat la data de 03.04,2014 si verificat la data 27.02.2015, intirzierea a fost motivata ca s a ratacit contorul, apoi ca sunt facturi restante.
Sub amenintarea ca nu vor duce contorul la verificari, societatea Apa Nova m a obligat sa achit contravaloarea facturilor contestate, astfel am achitat suma de 2000 ron cu chitanta nr,500000799233 /17,02.2015 si ulterior in data de 02/04/2015 suma 506,41 (3 chitante) 500000818216 100 lei; 500000818215 48,52 lei si 500000818214 357,89 lei sub amenintarea ca opresc furnizarea apei potabile, urmand ca, societatea Apa Nova sa analizeze consumurile facturate si sa mi restituie sumele incasate abuziv contorizate de un aparat respins din punct de vedere tehnic.(raport de expertiza tehnica si metrologica nr 39/27.02.20150. In acet sens am depus cererea cu nr 15063180 din 02 04.2015.
Deasemeni la inlocuirea contorului vechi cu contorul seria 54041773 agentii Apa Nova au contorsionat teava de plumb de care era prins contorul, aceasta s a fisurat si la scurt timp dupa plecarea acestora teava a cedat si a provocat o paguba de 1696.10 lei la un consum de 298m3 de apa (factura ANB150021067)
Nici in aceasta situatie reprezentantii Apa Nova nu au analizat imprejurarile care au dus la pierderile respective, in ciuda numeroaselor sesizari prin posta electronica si audiente la sediul societatii, motivand ca teava era in partea mea de casa, dar atunci cum schimbau contorul fara sa atinga teava ,,din partea mea de casa ,, daca acesta era prins de ambele tevi ?!
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. ........ şi ale art. 119 - 120 Cod procedură civil.
Înţeleg să mă folosesc ca probe de: inscrisuri acte si convorbiri prin posta electronica format C.D
INTREBARE : CARE ESTE temeiul de drept specific ( articolul) pe care se bazeaza cererea de mai sus?
Buna ziua! Sunt in aceeasi situatie ca si dvs, ati reusit sa i faceti pe cei de la Apa Nova sa va recalculeze conform contorului defect? Eu as vrea sa i dau in judecata
vickysky
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara!
Va rog , as putea deschide succesiune pentru sumele detinute de tatal meu, decedat acum 10 ani, sume despre care am aflat acum ca le a ridicat sotia acestuia imediat dupa deces. Mentionez ca pana la aceasta data nu am intrat in posesia certificatului de deces, aceasta din urma refuzind sa imi dea originalul sa pot deschide succesiunea . Cum trebuie sa procedez , ma poate ajuta un notar sau in instanta?
MULTUMESC !