Buna seara!
Va rog , as putea deschide succesiune pentru sumele detinute de tatal meu, decedat acum 10 ani, sume despre care am aflat acum ca le a ridicat sotia acestuia imediat dupa deces. Mentionez ca pana la aceasta data nu am intrat in posesia certificatului de deces, aceasta din urma refuzind sa imi dea originalul sa pot deschide succesiunea . Cum trebuie sa procedez , ma poate ajuta un notar sau in instanta?
MULTUMESC !
De putut ati putea dar ea va poate înlătura de la moștenire daca situatia o ajuta.
Este un caz mai complicat decât pare.
E greu de zis daca la notar ar fi bine sa încercați dar daca nu platiti nimic la notar se p9ate merita sa încercați.Am inteles ca notarii nu iau banii inainte...
Asa am auzit desi eu stiu ca iau banii inainte.
Mergeți sa aflati.
La instanța va costa destul de mult daca va judecati și puteți pierde procesul.
Ați acceptat succesiunea? Dd de a-ți așteptat 10 ani pana sa faceți vreun demers? Puteți demonstra existenta acelor sume? Având în vedere ca au trecut 10 ani.. probabil nici nu mai exista acei bani..
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E imposibil ca sotia sa fi ridicat sumele de bani. Orice institutie de credit solicita un certificat de mostenitor. Adica trebuia sa fi dezbatut succesiunea dupa tata.
Va puteti adresa starii civile de la ultimul domiciliu al defunctului pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de deces.
S-ar putea sa aveti nevoie de o adresa din partea unui notar prin care solicita elibererea acestui duplicat. Dvs direct nu stiu daca va da. Intrebati in prealabil.
Si mai trebuie obtinut un extras de cont cu sumele exacte, tot pe baza adresei eliberate de notar.
Mostenire
simpaty20
bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns ... (vezi toată discuția)
Mostenire
gavrila raluca
Buna ziua!Cand avea 6 luni,sotul meu a fost parasit de tatal lui.Ulterior tatal s-a recasatorit.Au tinut legatura pana acum 12 ani(1998),cand relatia dintre ei ... (vezi toată discuția)