Buna ziua,
In anul 1995 am intrat in posesia unui teren intravilan,prin contract de vanzare-cumparare.
As dori sa stiu daca mai trebuie sa fac cadastru si intabulare avan in vedere ca la contractul de vanzare -cumparare este atasat un plan de situatie intocmit de reprezentantul (arhitect) unei firme de specialitare si avizat de primaria comunei de care apartine terenul respectiv.
As dori sa mai stiu ce formalitati mai trebuiesc facute daca vreau sa vand acest teren.
Multumesc anticipat,
Stelica Lazar
Am facut plangerea si raspunsul lor l-am adaugat mai jos. Ce mai pot face acum?
"Către:
LAZAR STELICA
corespondenta prin posta electronica la adresa: lazar ica@yahoo.com
Ca urmare a petitiei dumneavoastra transmisa la Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București, inregistrata sub nr.287/01.03.2021, referitoare la activitatea executorilor judecatoresti din cadrul BEA Dumitrache si Dumitrache, in instrumentarea unui dosar de executare silita, vă comunicăm următoarele:
Colegiul Director a1 C.E.J—. C.A.B. a analizat, din perspectiva normelor legale aplicabile, faptele sesizate de
către dumneavoastră prin plângere, punctul de vedere exprimat de către executorul judecătoresc Dumitrache Cornelia și înscrisuri cu referire la dosarul de executare silita nr.359/2017.
Prîn cererea de executare silita depusa de reprezentantul dumneavoastra conventional s-a solicitat executorilor judecatoresti punerea in executare a Deciziei nr.2098/04.06.2009 pronuntata de ICCJ. Intrucat numele dumneavoastra nu se regaseste in dispozitivul deciziei, executorul judecatoresc a solicitat avocatului sa indice paragraful in care este mentionat faptul ca vi se acorda sume conform numarului de unitati de fond, numar care ar fi permis determînarea cuantumului creantei, solicitare careia nu i s-a dat curs pana la aceasta data.
Decizia nr.2098/04.06.2009 pronuntata de ICCJ nu constituie titlu executoriu intrucat nu face, in privinta dumneavoastra, decat sa consfînteasca respingerea recursului formulat de catre debitoarea AAAS (fosta AVAS). Obligatia de plata se regaseste in decizia instantei de apel, care nu s-a depus la dosarul de executare silita, astfel incat sa fie posibila deschiderea procedurii executionale.
Dumneavoastra urmeaza sa legalizati decizia pronuntata in apel (in extras) din care rezulta ca aveti calitatea de creditor, urmand ca ulterîor sa depuneti la executorul judecatoresc cerere intemeiata pe aceasta decizie.
In raport de competentele Colegiului Director, care poate efectua verificari avand ca obiect abaterile disciplinare savarsite de executorii judecatoresti, nu se poate retine in sarcina executorului judecatoresc savarsirea vreuneia din abaterile strîct si limitativ prevazute la art.47 din Legea nr.188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata, de natura a atrage raspunderea disciplinara a acestuia.
Pentru a hotărî astfel, au fost avute în vedere dispoziții legale în materia executării silite, coroborate cu normele care reglementeză exercitarea profesiei de executor judecătoresc."
Buna ziua,
Am castigat un proces in urma caruia am de recuperat o suma de bani. Instanta a incuviintat executarea silita printr-un executor judecatoresc care a formulat cererea in numele meu. Incuviintarea de executare silita dateaza din 08 iunie 2017,Am solicitat recent executorului judecatoresc sa-mi puna la dispozitie documentele pe care le-a facut in vederea executarii silite. Raspunsul a fost ca nu a intreprins nimic justificand ca nu a primit toate informatiile de la cabinetul de avocatura care m-a reprezentat in instanta, desi ordinul judecatoresc este cat se poate de clar. Ce as putea sa fac in aceasta situatie?
Pentru moderator trandafir2
Am luat legatura cu executorul judecatoresc, de fapt cu o doamna de la cabinetul acestuia, care mi-a spus: "asteptam sa intre banii".
Ce garantie am ca au intreprins ceva cand au trecut deja aproape 9 luni?
Ce posibilitati mai am?
Am castigat un proces in urma caruia am de recuperat o suma de bani. Instanta a incuviintat executarea silita printr-un executor judecatoresc care a formulat cererea in numele meu. Desi incuviintarea de executare silita dateaza din 08 iunie 2017, executorul judecatoresc nu a intreprins nimic pana acum. Ce pot face in aceasta situatie?
Multumesc.
Stelica Lazar
Sotia mea a pierdut cartea de munca. Pentru a se pensiona a solicitat in scris arhivei societatii la care a lucrat (IPROMET SA Bucuresti) inscrisuri care sa dovedeasca activitatea desfasurata. Arhiva respectiva nu a raspuns solicitarii, iar contactata telefonic a justificat ca "sunt ocupati si nu au timp pentru asa ceva". Ce se poate face in aceasta situatie? Solocitarea a fost facuta inca din luna martie.
Ce lege obliga arhivele, care detin documentele unor societati care nu mai functioneaza, sa elibereze acte care dovedesc anii lucrati de o persoana care a pierdut cartea de munca?
stelicalaz
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Problema este ca IPROMET Bucuresti, care era un institute de proiectare in domeniul metalurgiei si-a schimbat statutul si nu mai are documente ale angajatilor de pe vremea cand se ocupa numai de proiectare. Aceste documente au fost transferate intr-o arhiva din Bucuresti a carei adresa nu reusim sa o gasim. In acest sens poate reusiti sa ma ajutati.