Va rog sa ma ajutati . La un contract de munca cu timp partial de 60 ore pe luna cum se face calculul salariului de incadrare, inclusiv pentru Revisal, avand in vedere ca lunile nu au acelasi numar de zile lucratoare.
Salariul de incadrare la program normal de munca este de 2.550 lei.
De exemplu, daca luna are 20 zile lucratoare: 2550 lei:160 ore/lunax 60 ore lucrate = 956 lei iar daca luna are 22 zile lucratoare: 2550 lei:176 ore/luna x 60 ore lucrate = 869 lei. Ce salar sa trec in CIM si in Revisal?
Avand in vedere ca celalalt parinte lucreaza in strainatate, parintele din tara poate beneficia de 75% pe perioada cat orele sunt suspendate?
Parinti care au copii la cresa beneficiaza de aceasta prevedere?
Buna ziua,
In C.C.M. si C.I.M al fiecarui angajat este stipulat ca fiecare angajat beneficiaza de 21 zile de concediu odihna.
Angajatorul poate acorda zile de concediu suplimentar fata de cele 21 zile doar la unii angajati din societate prin intocmirea de act aditional?,, ca un fel de bonus/recompensa. Nu se incalca princpiul art.5 din Codul muncii referitor la egalitatea de tratament?
Firma noastra are posibilitatea de a da munca la domiciliu (va fi munca in acord,fiecare faza de lucru are o norma de timp care va fi inmultita cu un tarif orar stabilit),dar nu dorim sa angajam alte persoane pentru asta ci aceasta munca sa o faca angajatii firmei noastre in afara orelor de program.
Pentru acest lucru trebuie incheiat un CIM nou cu fiecare nagajat in parte care doreste sa lucreye acasa, care va fi un fel de cumul de functii si inregistrat in Revisal cu timp de lucru inegal sau exista o alta modalitate?
In prezent toti angajatii nostri sunt platiti in regie la un program normal de 8 ore/zi.
In Revisal nu exista posibilitatea de a selecta munca in regie sau acord si cum ar fi ca acelasi angajat sa aibe 2 CIM ptr aceeasi meserie si cu 2 salarii diferite,avand in vedere ca trebuie trecut un salar de incadrare chiar daca plata se face cu un tarif orar?
Buna ziua,
Fiul de 16 ani al unui angajat de-al nostru a decedat. Ajutorul acordat de societate este de 1112 lei sau 2223 lei?. Mentionez ca copilul se afla in intretinerea angajatului,celalat parinte nu lucreaza.
Si de unde ne putem interesa daca exista contracte la nivel de ramura? Pe site-ul ministerului muncii sunt cateva contracte la nivel de ramura dar de unde sa stim carui cod CAEN corespunde?.
Daca ne spuneti in concret ce ccm va intereseaza sau ramura de activitate, o sa va spunem exact daca exista sau nu ccm la nivel de acea ramura de activitate ....
Industria prelucratoare-cod CAEN 3240-fabricare jocuri si jucarii
Si de unde ne putem interesa daca exista contracte la nivel de ramura? Pe site-ul ministerului muncii sunt cateva contracte la nivel de ramura dar de unde sa stim carui cod CAEN corespunde?.
Si cum facem cu sporurile din CCM pe care le-am trecut in Revisal pana acum?
Eu am inregistrat sporul de ore suplimentare si wekeend incepand din august pana in luna octombrie,chiar azi am terminat de introdus aceste sporuri aferente lunii octombrie ,intru iarasi pe fiecare angajat si sterg sporurile sau cum fac?
Am un angajat care si-a depus cererea de pensionare anticipata partial cu data de 07.11 specificarea ca nu mai vine la servici incepand de astazi.
in art.56 c) spune de data comunicarii deciziei,insa eu cu ce articol incetez CIM in revisal?