avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna acordat diferentiat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna acordat diferentiat

Buna ziua,
In C.C.M. si C.I.M al fiecarui angajat este stipulat ca fiecare angajat beneficiaza de 21 zile de concediu odihna.
Angajatorul poate acorda zile de concediu suplimentar fata de cele 21 zile doar la unii angajati din societate prin intocmirea de act aditional?,, ca un fel de bonus/recompensa. Nu se incalca princpiul art.5 din Codul muncii referitor la egalitatea de tratament?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 30 Septembrie 2019
Durata efectiva a concediului de odihna se stabileste in contractul individual de munc, nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare pe an si poate fi stabilit diferentiat in anumite conditii.
Si la noi in firma este stablit diferetiat in fucntie de vechime!
De asemenea, de pozitie.
Legea prevede un nr de minim care nu poate fi mai jos de atta, adica 20 de zile, dar nu am regasit in lege si un nr de zile de maxim care poate fi dat.
Pana la urma fiecare isi negociaza diferit/ in functie de vechime deblocheaza niste beneficii.
Daca at avea salariu diferentiat pe aceeasi functie nu ar fi tot tratament diferentiat? sau daca ar avea unii copii - si drepturile care decurg de aici, si altii nu?
As numi asta mai degraba o particularizare si nu o diferentiere. Cand ai semnat ai stiut ce condediu ai, nu? ce se prevede pe regulamentul de ordine interioara? si cine te opreste sa nu negociezi la acordarea de treapta salariala si modificarea concediului? adica, daca tot nu iti mareste salariul cu banii ceruti de tine, macar sa iti dea zile libere platite suplimentarea fata de cele existente?
Cred ca buba sta in negocierea contractuala/ renegocierea sa, este din ce vad o alta optica.
@ denaeira

....,, ca un fel de bonus/recompensa. Nu se incalca princpiul art.5 din Codul muncii referitor la egalitatea de tratament?

Depinde si pentru ce motiv se acorda acest bonus ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr. zile co aferente vechimii in munca constandache constandache Buna ziua!!!!! Indeplinesc conditiile de schimbare a sporului de vechime in data de 01.10.2018. Eu pot beneficia de nr. zilele totale de CO aferente noului ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă meme19 meme19 Bună seara Soţul meu lucrează de34 de ani fără întrerupere.Acum de un an şi-a schimbat locul de muncă. Întrebarea mea este după atâţea ani de ... (vezi toată discuția)
Modificare zile concediu de odihna divisievici divisievici Buna ziua, Stie cineva prin ce act pot modifica numarul de zile de concediu de odihna ? Mentionez ca se vrea majorarea numarului de zile acordate angajatilor ... (vezi toată discuția)