avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate Bog-Ppvc

Activitate Bog-Ppvc

Vă mulțumesc pentru răspuns. În acest caz, consilierul juridic respectiv mai trebuie să se adreseze colegiului consilierilor juridici pentru a obține vreun înscris care să poată fi depus la dosarul privind concursul pentru dobândirea calității de avocat?
Bună ziua,
Un consilier juridic cu o vechime în profesie de peste 10 ani, dar care nu a fost înscris în colegiu și nici nu a dat examen de definitivat, se poate înscrie la examenul pentru dobândirea calității de avocat?
Mulțumesc.
Bună ziua,
Cum se poate obține o hotărâre de intrare în faliment a unui debitor, în vederea operării în contabilitate a ajustării de TVA?
Se poate folosi și un extras de pe portalul instanței?
Mulțumesc.
Vă mulțumesc. pentru răspuns.
Bună ziua,
În cazul în care se introduce o acțiune în evacuare, reclamanții fiind soții co-proprietari ai imobilului, taxa de timbru va fi calculată pentru fiecare co-reclamant. Menționez că doar unul dintre reclamanți a primit comunicare privind plata taxei de timbru, în care este specificată valoarea acesteia. Aceasta este întreaga sumă de plată sau pentru celălalt co-reclamant și co-proprietar va fi comunicată și partea lui din taxa de timbru?
Mulțumesc.
Bună ziua,
Vă mulțumesc pentru răspuns. Acțiunea este foarte simplu formulată și se cere, în concret, obligarea fostului angajator la emiterea adeverinței privind încadrarea în grupă de muncă. Excepția ce ar trebui invocată e cea a lipsei obiectului sau cea a lipsei de interes?
Bună ziua,
În cazul unui litigiu de muncă, dacă un fost salariat solicită obligarea societății la eliberarea unui adeverințe prin care să se constate încadrarea în grupă de muncă iar societatea a emis deja această adeverință cu câțiva ani în urmă și a înmânat-o fostului salariat ( acesta a depus-o și la dosarul cauzei, odată cu cererea de chemare în judecată), ce excepție poate fi invocată prin întâmpinare?
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
În luna iulie 2020 mi s-a suspendat dreptul de a conduce (contravenție). Am formulat plângere contravențională. În februarie 2021 am formulat cerere de renunțare la judecată, dosarul a ieșit în pronunțare, cu amânare a pronunțării în martie 2021.
Problema e că acum 2 zile mi s-a suspendat din nou permisul, pentru viteză, 3 luni.
Dacă formulez plângere față de noua suspendare ce se întâmplă?
În momentul de față am două suspendări. La prima am renunțat la judecată și probabil se va pronunța o hotărâre în acest sens. Dacă voi preda permisul îl pot solicita din nou pe baza noii plângeri, pe care intenționez să o formulez?
Mulțumesc.
Bună ziua,
O asociație înființată în baza Legii 26/2000 are un număr de 3 membri. Aceiași mebri formează și consiliul director. Doi membri au decedat (președintele consiliului și un membru), astfel că la data actuală asociația are un singur membru în viață.
Care este procedura pentru cooptarea a doi noi membri, numirea unui nou consiliu director și a unui nou președinte al consiliului ?
Actele necesare se întocmesc la notar public?
Vă mulțumesc.
Bună ziua,
În cazul unei societăți pe acțiuni, dacă unul dintre acționari dorește să contribuie cu o sumă de bani în vederea asigurării necesarului de lichidități, se poate realiza acest lucru cu o majorare de capital care să nu implice și diminuarea participațiilor celorlalți acționari? Mulțumesc.