avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela273

Activitate mihaela273

as vrea o lamurire( cat mai repede cu putinta!):daca m-am hotarat sa ies la pensie anticipata partiala, spre exemplu cu data de 29 dec., ce trebuie sa cer angajatorului? sa fac o cerere in care imi exprim dorinta? in adev. sa se specifice ca , la cerere, vreau sa ies la pensie cu data de...???de la acea data eu pot sa mai lucrez pana la primirea deciziei, nu?daca mai am concediu neefectuat in acest an, cand pot sa-l iau sau pot sa solicit plata lui?
Da..da!si din suma poprita isi ia executorul cheltuielile..care in cazul.meu sunt destul de mari! Ma rog!
multumesc pentru informatie!
asa este!
multumesc, cu asta m-am lamurit!! si inca o intrebare: pana acum poprirea se facea de catre firma unde am lucrat! cand o sa ies la pensie eu trebuie sa anunt executorul.. ? si daca o sa am acelasi cont, dar banii intra in perioade diferite de timp , sa zicem intai salariul(viitor) si apoi pensia, cum stie executorul sa-mi retina 1/3 din total venituri?
asta stiu! eu intrebam cum, tehnic vorbind, imi retine 1/3( ca atata ii permite legea!) din pensie si din viitorul salariu?
buna ziua! pana acum am avut o poprire pe salariu pentru un credit neonorat( in franci!!) .voi iesi la pensie in aceasta luna si probabil, peste ceva timp voi avea si o slujba! va rog sa-mi spuneti cum si din ce venit banca o sa-mi retina datoria?
Răspuns la discuția pensie anticipata partiala
multumesc!poate ca se va lucra si pentru "ajustarea' acestui articol , ca nu mi se pare logic ca, atunci cand sunt concentrat din productie, sa nu se ia in considerare ca vechime la pensie anticipata partiala, ci numai la pensie pentru limita de varsta!l!ma rog...ale legilor aberatii!
sotul meu, in timpul cat era angajat, a fost luat in armata"lunga"! aceasta perioada se considera vechime in munca daca iese la pensie anticipata partiala??
multumesc pentru raspuns! dar, eu vreau sa ma lamuriti daca anii respectivi se adauga la anii lucrati in Romania , ca vechime, nu ca si cuantum al pensiei! sotul meu are lucrati in Romania 36 ani si 9 luni;vrea sa iasa la pensie anticipata incepand cu 1.01.2018! deci, in aceste conditii penalizarea va fi 0.45% pe luna pana la implinirea varstei! daca, cei 2 ani si 10 luni s-ar adauga la cei munciti in Romania s-ar face 39 de ani si atunci penalizarea ar fi 0.30% ! o sa intreb si la CNPP pentru ca ma gandesc ca asa cum la calcularea vechimii se iau in considerare anii de facultate , cand nu am cotizat ,asa s-ar face si in cazul returnarii contributiilor! ?