Am o nelamurire in legatura cu competenta judecatoriei de a judeca PE FOND un proces pe contencios administrativ si fiscal.
Obiectul este urmatorul: transformarea unei amenzi in valoare de 30.000 lei in munca in folosul comunitatii.
Mentionez ca nu este vorba despre o contestatie asupra procesului verbal de contraventie care ar intra sub incidenta art. 94 pct 2 NCPC.
Judecatoria a fost sesizata de institutia locala de taxe si impozite in calitate de reclamanta intrucat paratul in cauza este insolvabil.
Conform art. 10 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ se prevede ca litigiile privind actele administrative emise/incheiate de autoritatile publice locale si judetene, cele care privesc taxe si impozite, conttibutii, datorii vamale si alte accesorii pana in 3.000.000 lei sunt de competenta tribunalelor, iar cele care depasesc suma sunt de competenta curtilor de apel.
Deci in cazul de fata, competent ar fi tribunalul.
Nu exista nicaieri absolut nicio prevedere conform careia o astfel de cauza ar putea fi judecata de o judecatorie.
Art. 94 NCPC pct. 1, lit. h), raportat la competenta judecatoriei, prevede ca este competenta pentru cereri evaluabile in bani pana la 200.000 lei, insa avand prevederile legii speciale a contenciosului + competenta tribunalului de la art. 95 pct. 1 NCPC de a judeca toate cererile care nu sunt date prin lege in competenta altor instante (respectiv judecatoria), consider ca este clar ca lumina zilei ca in speta se poate invoca fara doar si poate exceptia de necompetenta materiala a judecatoriei.
Intentia este sa se invoce aceasta exceptie de procedura in recurs intrucat dezbaterile pe fond s-au incheiat si paratul a luat la cunostinta cu intarziere despre aceste lucruri.
Va rog sa ma ajutati prin a-mi spune daca rationamentul meu este unul corect si daca se aplica aceasta exceptie in cazul de fata.
Buna ziua. Conform legislatiei executorilor judecatoresti, admiterea in profesia de executor judecatoresc se poate realiza si ca urmare a promovarii concursului sau examenului de admitere in profesie organizat pentru persoanele care au exercitat timp de 3 ani functii de specialitate juridica.
Asta inseamna ca daca am profesat 3 ani voi da direct examenul de definitivat? Daca da, se aplica si in cazul profesiei de grefier?
Pe data de 27 August 2017, m-am inregistrat pe siteul de pariuri Betfair.ro pentru a paria pe evenimentul de la box MAYWEATHER vs MCGREGOR.
Am bagat datele pentru depunere card cat si informatiile proprii pentru verificare.
Am beneficiat de o promotie BONUS, care conform regulamentului , pentru o depunere de 900 ron , primesc bonus 450 ron .
Astfel , dupa depunerea mea initiala de 900 ron ar fi trebuit sa beneficiez de 450 ron bonus si 900 ron fonduri portofel principal.
Dupa depunere, pe site mi-a fost afisata o suma totala de 1350 ron (900depunere+450bonus), toata aflandu-se la categoria "bonus", suma din portofelul principal fiind 0.
Aceasta este prima neregula.
Dupa finalizarea depunerii, am folosit intreaga suma de 1350 ron (afisata incorect drept bonus) pentru a paria pe evenimentul Mayweather -Mcgregor, selectand optiunea cu cota 1.66 in care Mayweather castiga prin K.O/TKO.
Pariul meu a fost castigator astfel contul meu avand suma totala in urma pariului de 2250 ron .(1350 ron x 1.66 = 2241 ron , insa acestia mi-au afisat in mod gresit 2250 ron drept castig ) .
Aceasta suma a fost afisata gresit din nou in mod integral sub BONUS , corect fiind ca Portofelul principal sa contina in urma acestui pariu suma de 1494 ron ( Depozit initial 900 x 1.66 = 1494) si contul bonus suma de 747 ( bonus 450 ron x 1.66 = 747).
Aceasta este a doua neregula.
Portofelul principal 0, Bonus 2250 ron
Intrucat regulamentul imi permitea , am luat decizia de a renunta la bonusul lor de 450 de ron si a beneficia doar de suma rezultata din castigarea pariului raportata la depunerea mea de 900 de ron.
la sectiunea Termeni si Conditii se poate citi " In cazul in care veti anula bonusul, veti primi inapoi doar suma ramasa din fondurile proprii, care va fi transferata in portofelul principal" . "Prima data va fi folosita suma adaugata din fondurile proprii, in cazul in care veti anula bonusul , veti primi inapoi doar suma ramasa din fondurile proprii, care va fi transferata in portofelul principal. "
Abuzul siteului de pariere a inceput in momentul in care fondurile mele depuse ( 900ron) au fost comasate cu bonusul (450) ron, agentia considerandu-mi si suma depusa ca si bonus oferit de Betfair.ro, toate aparand la categoria BONUS si nimic in portofelul principal.
In momentul in care am decis sa folosesc optiunea "renunta la promotie" , am renuntat conform regulamentului la bonusul de 450 de ron si implicit castigul pe baza acestuia (747 ron din 2250 ron total), pentru a-mi accesa banii depusi si castigul rezultat din acestia 1494 ron care ar fi trebuit sa se regaseasca in portofelul principal.
In urma "renuntarii la promotie" , contul meu afiseaza suma totala in portofel de 0.00 ron si suma sub bonus tot de 0.00 ron. Practic mi-au luat toti banii fara sa pierd nici un pariu.
In urma acestei operatiuni, pe langa bonusul la care am renuntat conform regulamentului, acestia si-au insusit si depunerea mea initiala si banii rezultati din pariul castigator facut cu aceasta depunere.
In urma solicitarii de ajutor pe siteul BETFAIR.RO , am luat contact pe CHAT cu un reprezentat al acestora, pentru a-mi cere drepturile insa am fost refuzat, acestia nerecunoscand abuzul betfair.ro si implicit nedorind sa corecteze eroarea pe care acestia au creat-o. Nu au dorit sa-mi dea castigurile de 1494 fara bonus, nu au dorit sa-mi dea nici depunerea initiala de 900 ron fara a mai lua in calcul pariul si nici macar sa-mi readuca contul la starea dinainte de a apasa butonul capcana "renunt la promotie" prin care si-au insusit toti banii mei, desi nu am un pariu pierzator pe cont.
Am poze pentru a demonstra toate neregulile. Pentru a consulta regulamentul promotiei intrati pe betfair.ro/ro in cadrul selectiei "Bonus 50% pana la 450 ron"
Dupa cum veti putea vedea si dumneavoastra regulamentul este unul defect, se contrazice in repetate randuri si nu implica situatia mea.
Intrebarea si rugamintea care o am este sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a-mi recupera banii si ce pasi trebuie sa urmez
Buna ziua. Pentru a face dovada unei rudenii am nevoie de un duplicatul unui certificat de adoptie intrucat cel original nu mai este lizibil, adoptia fiind efectuata inainte de '89.
Am fost la primaria unde avea domiciliul adoptatul la momentul respectiv si le-am explicat situatia insa mi s-a comunicat ca nu au voie sa-mi elibere un duplicat pentru ca legea nu le-ar permite. Precizez ca persoana adoptata este mama mea care a decedat.
Am nevoie de el deoarece locul de veci al mamei a fost trecut pe numele unchiului meu care a decedat recent si este necesar sa fac dovada rudeniei dintre mama mea si acesta, fratele ei, pentru a intra in posesia locului de veci (intrucat eu nu am dobandit niciun drept la mostenirea lui).
Cum pot intra in posesia actului?
Am nevoie de el deoarece locul de veci al mamei a fost trecut pe numele unchiului meu care a decedat recent si este necesar sa fac dovada rudeniei dintre mama mea si acesta, fratele ei, pentru a intra in posesia locului de veci (intrucat eu nu am dobandit niciun drept la mostenirea lui).
Cum procedez?
Buna ziua. Pentru a face dovada unei rudenii am nevoie de un duplicat al unui certificat de adoptie intrucat cel original nu mai este lizibil, adoptia fiind efectuata inainte de '89.
Am fost la primaria unde avea domiciliul adoptatul la momentul respectiv si le-am explicat situatia insa mi s-a comunicat ca nu au voie sa-mi elibere un duplicat pentru ca legea nu le permite. Precizez ca persoana adoptata este mama mea care a decedat.
Cum pot intra in posesia actului?
De asemenea, mai exista o problema. Locul de veci al mamei mele este trecut pe numele unchiului si doresc sa il trec pe numele meu, indiferent cum va evolua situatia mostenirii.
Cum procedez?
Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului osos.
Mentionez ca inainte de aceasta m-am ingrijit pe cat posibil de starea lui de sanatate atat la domiciliu, cat si la spital, stiind ca sunt singura lui ruda in viata.
Intr-o zi am fost sunata de la spital anuntandu-ma ca unchiul meu doreste externarea astfel incat ar fi vorbit cu niste asa-zise rude, pe care eu nu le cunosc, care i-au promis ca il vor vindeca (lucru imposibil, intrucat el se afla in metastaza).
In timpul vietii acesta mi-a spus de nenumarate ori ca imi va lasa casa lui mostenire si incepusem inclusiv sa fac demersuri in acest sens, insa dupa externare a spus ca le va face acte de mostenire respectivelor rude dintr-un motiv necunoscut.
In necunostinta de cauza daca exista un act de mostenire intocmit in numele tertilor, doresc sa stiu daca pot deschide succesiunea, conform gradului meu de rudenie.
Astfel: mama mea, E, (decedata) a fost sora unchiului meu, G. In copilaria acestora, mama a fost adoptata de catre sora tatalui ei biologic, astfel mama si G devenind din frati, verisori, iar eu sunt in prezent nepoata de verisoara. Nu cunosc gradul de rudenie al tertilor, daca este mai apropiat sau indepartat fata de mine.
Am mai aflat ca pe langa acestia mai exista un mostenitor care are acelasi grad de rudenie pe care il avea si mama mea, adica o verisoara a lui G (tatal ei fiind fratele tatalui lui G).
Ce pot face in situatia data, am dreptul sa deschid succesiunea? Daca da, ce demersuri trebuie sa fac?
Sau in cazul existentei unui act de mostenire, il pot combate in instanta pentru a obtine o parte?
Va fi pe cote-parti/devalmasie?