avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Ing3ras86

Activitate Ing3ras86

Am înțeles. Multumesc frumos pentru lămuriri. Încă o întrebare, pentru redobandire pot da după finalizarea procesului? Sau ar trebui dat acum înaintr sa treaca cele 20 zile?!

latka a scris:

V-a dat 60 de zile pentru 101/3/g "nerespectarea regulilor privind depasirea" + avertisment, iar pentru viteza, peste 40 km/h depasire limita -.9 puncte amenda si 6 de penalizare. (102/2 coroborat cu 108/1/d/3)

V-a incadrat corect, din punctul meu de vedere. Puteti da de reducere, de la 60 la 40 de zile, dar trebuie sa luati testul 13/15 in primele 20 de zile de suspendare si sa depuneti tot in acest interval cererea.

Da, aceea era pentru retinere. Credeam ca la acela va referiti. Insa mai sunt pe procesul verbal si urmatoarele :

Articol Prevedere ------- Act Normativ ------- Articol Sanctionare
121/1 ------ HG 1391/2006 ------- 102/2 ------ cele 3 de aici au actul normativ ab 195/2002
------------=================== 108/1/d/3
------------ --------------------------- 101/3/g

118/1/B ------- HG 1391/2006

Acestea sunt trecute in procesul veribal. Sper ca am inteles bine scrisul. Am cautat articolele insa ma trimite de la unul la celalalt si nu mai inteleg nimic.

Multumesc frumos Latka, inca o data pentru ajutor !

P.S. : Am incercat sa le pun pe coloane insa din cate vad dupa ce postez nu se mentin !
Este trecut articolul 111/1/c , Am citit si recitit procesul verbal si din punctul meu de vedere nu avea cum sa mi-l retina. Limita nu cred ca era mai mica, era localitate, insa banuiesc ca ar fi trebuit sa precizeze. Multumesc in avans !
Buna ziua,

Mi-a fost supendat permisul pentru o perioada de 60 de zile pentru depasirea vitezei legale cu 41km in localitate (91 pe radar) si pentru nesemnalizarea intentiei de depasire.

La prima fapta am primit 9 puncte de amenda si 6 de penalizare, iar la a 2 a doar avertisment, fara nici un punct de amenda sau penalizare.

DIn cate stiu si m am informat permisul se retine la o viteza de peste 50 km/h sau la acumularea a 15 puncte de penalizare.

O sa contest in instanta procesul verbal, insa voiam sa stiu daca sunt bine informat. A procedat corect politistul ?

Multumesc in avans !
Răspuns la discuția Mansardare pod bloc
Perfect, multumesc frumos. Ati raspuns la obiect ! Inca o intrebare, pentru obtinerea certificatului de urbanism am inteles ca este nevoie doar de acordul proprietarilor de pe coloana mea, avand in vedere ca doresc sa mansardez doar partea din pod de deasupra apartamentului ... ?! Este corect, sau la fel am nevoie de acordul tuturor?

Si inca ceva, pot face un singur tabel cu toti vecinii si sa ii iau pe tot la notar sa il semneze in acelsi timp, sa nu stau sa duc fiecare vecin, individual, la notar ?
Răspuns la discuția Mansardare pod bloc
Multumesc pentru răspuns. Dar aș vrea să mi l cedeze nu să îl Inchiriez/concesionez. Sau asta e procedura mai nou?

POPA GHEORGHE a scris:

Aveti nevoie de acordul asociatiei de locatari care cere avizul vecinilor de pe scara unde se afla podul.
Prin hotarare a adunarii generale puteti inchiria spatiul respectiv.
Pentru amenajare si obtinere aviz aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. La proiect sunt necesare avize, dupa caz, de la pompieri, primarie, Inspectoratul de stat in ctii.

Buna ziua

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje.
Acoperisul acestui bloc dispune de un pod.
Accesul la pod se face printr-o usa din scara blocului.

As vrea sa-mi fac o mansarda in acest pod, însă doar pe apartamentul meu. Deci practic mai rămâne jumătate din pod.Nu trebuie modificat absolut nimic ci doar aranjat 'interiorul'.

Cum intru in posesia legala a acestui pod? Care mai sunt legile în acest moment? Din câte stiu am nevoie de acordul vecinilor, se poate face un singur act de cedare a părții comune și sa semneze toți?

Trebuie vecinii de pe toată scara sau tot blocul? Ce sfaturi imi mai puteți da?

Multumesc în avans!
Buna ziua,
As dori sa stiu ce Cod CAEN este necesar sa aleg, ca activitate principala al unui SRL, care o sa creeze o platforma online in care utilizatorii vor trebui sa efectueze plati (microplati sau card) pentru a avea acces la serviciile online oferite de acest portal.

Si daca se pot accesa fonduri europene pentru o astfel de activitate ?

Multumesc in avans !
Răspuns la discuția Mansardare pod bloc
Bună ziua. Mulțumesc pentru răspuns. Asta am zis, că există pod deasupra apartamentului și ma interesa dacă am nevoie de acordul tuturor vecinilor din bloc sau numai de la scară mea?!
Bună ziua. Dețin un apartament la ultimul nivel al unui bloc. As dori să mansardez podul de deasupra scării mele, nu și a celei vecine. Întrebări :
- am nevoie doar de acordul vecinilor de pe scara mea sau și a celor de la scară vecină?
- pot mansarda toată suprafața "scării mele" sau doar suprafata apartamentului meu?

În afara de acordul proprietarilor, acordul Asociației, avize primarie, proiect arhitect... mai am nevoie de alte "Hârtoage"? Menționez că as vrea să intabulez mansardă și să rămână " a mea" cu acte în regulă!

Mulțumesc în avans pentru ajutor!