avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliandumitru7567

Activitate Iuliandumitru7567

Multumesc pt raspuns
Eu cred ca un raspuns nejustificat/neargumentat ( fara temei legal ) se numeste rea credinta/vointa
Multumesc !
Multumesc pt. raspuns
Intrebarile sunt :
1.am drepta in privinta celor doua calitati pe care le au vecinii din proximitate ? Inclusiv cu drepturile ce deriva din fiecare calitate ?
2.imi refuza acordul cei doi proprietari in calitate de vecini spatiului pe motiv de chirie, carte tehnica, greutate firma.
ceea ce cred ca nu sunt motive de de vecinatate ci de asociatie.
Am dreptate ?
Multumesc !
Buna ziua, intrebari la legea 196/2018, art 38 pct 2.,rog mult cei care se pricep sa.mi raspunda.
Am un spatiu comercial in fata caruia, agatat de grinda blocului di fata spatiului, vreau sa pun firma luminoasa.
Deci sub grinda care deasupra ei incepe fatada blocului ( deci nu montez PE fatada ci dedesupt).
As9ciatia a facut sedinta si au semnat pentru 2/3 din proprietari din bloc.
Doar 2 proprietari care sunt deasupra spatiului, deci proprietarii din vecinatate nu sunt de acord.
Cei doi conditioneaza acordul lor de urmatoarele:
1.lipsa cartii tehnice a blocului ( le e frica sa nu cada blocul)
2.chirie 400e ( in sedinta asociatia 2/3 a votat 200lei chiria)
3.greutatea si dimensiunea panoului luminos ( inainte tot acolo a fost un panou de 3m si 40 kg, acum propunerea noua este de 56kg si 6m)
Eu cred ca cei doi proprietari incurca / amesteca cele doua calitati oferite de lege:
1.prima calitate este de membru in asociatie, unde poti propune orice, HOTARAREA luând.o asociatia prin votul membrilor
2.a doua calitate este de proprietar direct afectat de vecinatate unde proprietarul isi poate manifesta nemultumirea daca montajul panoului luminos ii deranjeaza dreptul la lumina, zgomot, acces spatii comune sau diverse drepturi legate strict de vecinatatea fata de panourile luminoase.
Neputand conditiona acordul de chirie/ dimensiune/ carte tehnica ( care intra la votul asociatiei)
Multumesc pentru atentia acordata !

Ce lege reglementeaza funtionarea asociatiile de proprietari ?
Ma intereseaza in special acele articole care reglementraza VOTUL diverselor hotarari ale asociatiei, adica camd 50+1, cand 100%,....s.a.m.d
Multumesc pt atentionare, voi clarifica, tot farmacie vreau sa functioneze

Adam Grecu a scris:

Daca @ Iuliandumitru7567 citea tot topicul, ar fi inteles ca, desi spatiul este "comercial" din proiectare/constructie, una esta sa functioneze o farmacie si alta sa functioneze un atelier de reparat burlane sau acordeoane, ce ziceti ?
Spatiul este comercial, dar pentru a vi se da un raspuns corect trebuie sa ziceti ce activitate doriti sa faceti acolo . Cititi mai sus raspunsurile date deja. S-ar putea ca vecinul dvs. sa aiba dreptate si-l puteti actiona in instanta degeaba...

Multumesc pt raspus.
Am omis sa precizez ca 5 ani a fost o farmacie iar dupa terminarea contractului am adus o alta farmacie.
In acest caz ce ii trebuie farmaciei pt functionare ?
Vecinii din proximitate +asociatia ?
Cu cate voturi imi poate da adociatia ?
DAR, pt instalarea unei firme care se pune in fata spatiului fiind agatata de o grinda din fata spatiului dar care deasupra are fatada blocului.
( CA si cum ar fi pusa in dreptul geamului unui apartament agatata de partea de sus a exteriorului geamului, nu de tamplarie ci de bloc, dar nu in extetior) ce acorduri imi trebuie ?
Multumesc mult pt raspunsuri si timpul acordat !

latka a scris:

Nu se poate fără acordul vecinilor direcți. Va trebui sa-l dati in judecata pe vecinul respectiv, dacă nu are motiv și să obțineți prin instanță acel acord.

Buna ziua, eu cred ca se confunda termenul de schimbare de destinatie ( locuit sau comercial ) cu termenul de ACTIVITATE.
Una.i sa schimb destinatia, cum spune legea din locuit in comercial si invers, unde iti trebuie anumite acorduri, conventii..etc........si alta.i sa.i schimbi ACTIVITATEA spatiului, din frizerie in restaurant, de exemplu.
Cea cu schimbare din sp com in spatiu cu acces liber la public ( sau cum este) , nu am auzit

latka a scris:

Primaria are dreptate, nu ati citit suficient de atenta acel articol. Spatiile comerciale isi pot si ele schimba destinatia, din cabinet medical, in pizzerie, de exemplu. Art. 40 se refera la ambele posibilitati:
1. Cind se schimba destinatia spatiului care initial e locuinta
2. Cind se schimba destinatia unui spatiu care nu e locuinta (adica poate fi spatiu comercial si se transforma in alt gen de spatiu comercial)
Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.
(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.



Buna ziua, am un spatiu comercial din constructie la parterul unui bloc.
A functionat 5 ani o farmacie.
Ce acorduri sau aprobari imi trebuie de la asociatie pentru primarie?
Intreb deoarece, acum, fara nici un motiv un locatar de deasupra spatiului nu doreste sa.si dea acordul Eu am urmat traseul de aprobari de la asociatie
Se poate obtine acordul DOAR de la CEX ?
Multumesc !
Buna ziua, detin un sp. comercial la parterul unui bloc.
Am obtinut de la asociatie si vecini acordul de functionare.
Pentru reclama luminoasa pe care vreau sa o pun in dreptul vitrinelor spatiului am obtinut aprobarea, pe un tabel facut de mine, a mai mult de 60% din locatari, inclusiv vecinii direct afectati.
Presedinta nu vrea sa semneze si sa stampileze aceasta " hotarare a asociatiei de proprietari"
De 5 saptamani, ne spune ca este doar joia, 2 ore disponibila (casieria) si de fiecare data cand aducem ce ne.a cerut aprioric ne mai cere ceva.
Este noua, confuza, nestiind legislatia si evita semnarea de documente.
A spus ca slabim rezistenta cladirii, ca distrugem fatada, ca, cu ce fel de suruburi prindem....etc.
Am adus un mic proiectel facut de un arhitect cu amplasarea si modul de prindere, care va merge si la primarie, am adus o hartie in care firma care functioneaza in spatiu isi asuma raspunderea pt. orice distrugere sau impediment rezultat din amplasarea acestei reclame si se obliga sa remedieze pe banii ei, inclusiv la incetarea activitatii, la dezafectare de a reface fatada in locul respectiv.
Va rugam sa ne spuneti daca este obligata sa semneze si ce putem face daca nu vrea.
Multumim anticipat pt. raspuns