Buna ziua, intrebari la legea 196/2018, art 38 pct 2.,rog mult cei care se pricep sa.mi raspunda.
Am un spatiu comercial in fata caruia, agatat de grinda blocului di fata spatiului, vreau sa pun firma luminoasa.
Deci sub grinda care deasupra ei incepe fatada blocului ( deci nu montez PE fatada ci dedesupt).
As9ciatia a facut sedinta si au semnat pentru 2/3 din proprietari din bloc.
Doar 2 proprietari care sunt deasupra spatiului, deci proprietarii din vecinatate nu sunt de acord.
Cei doi conditioneaza acordul lor de urmatoarele:
1.lipsa cartii tehnice a blocului ( le e frica sa nu cada blocul)
2.chirie 400e ( in sedinta asociatia 2/3 a votat 200lei chiria)
3.greutatea si dimensiunea panoului luminos ( inainte tot acolo a fost un panou de 3m si 40 kg, acum propunerea noua este de 56kg si 6m)
Eu cred ca cei doi proprietari incurca / amesteca cele doua calitati oferite de lege:
1.prima calitate este de membru in asociatie, unde poti propune orice, HOTARAREA luând.o asociatia prin votul membrilor
2.a doua calitate este de proprietar direct afectat de vecinatate unde proprietarul isi poate manifesta nemultumirea daca montajul panoului luminos ii deranjeaza dreptul la lumina, zgomot, acces spatii comune sau diverse drepturi legate strict de vecinatatea fata de panourile luminoase.
Neputand conditiona acordul de chirie/ dimensiune/ carte tehnica ( care intra la votul asociatiei)
Multumesc pentru atentia acordata !
Si intrebarea dv care este?
Asociatia de proprietari tine cont si de cei 2 membri vecini si de ceilalti.
Chiar daca cei 2 vecini invecinati isi dadeau acordul putea sa nu va dea in final acordul daca majoritatea nu e de acord.
Va pot pune chirie pentru afisarea reclamei si mai trebuie sa achitati si la primarie.
De ce nu puneti reclama pe interiorul geamurilor dv.
Noi de ex nu permitem nici o reclama luminoasa care nu are imagine fixa nici macar pe interior.
Adica un tv poate afisa doar o imagine fixa.
Jocurile de lumini innebunesc oamenii.
Choar daca isi dau acordul fara chirie pot reveni ulterior sa modifice. De ex sa puna dupa chirie sau sa o dati jos.
La fel si pretul chiriei care poate fi marit dupa un timp.
Multumesc pt. raspuns
Intrebarile sunt :
1.am drepta in privinta celor doua calitati pe care le au vecinii din proximitate ? Inclusiv cu drepturile ce deriva din fiecare calitate ?
2.imi refuza acordul cei doi proprietari in calitate de vecini spatiului pe motiv de chirie, carte tehnica, greutate firma.
ceea ce cred ca nu sunt motive de de vecinatate ci de asociatie.
Am dreptate ?
Multumesc !
Firma pe fatada
bellefille
Vreau sa intreb daca un magazin care functioneaza intr-un spatiu comercial situat la parterul unui imobil de locuinte poate sa-si puna firma pe fatada cladirii ... (vezi toată discuția)