avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate lavinia_chechedi

Activitate lavinia_chechedi

Buna ziua , am câștigat un teren , la o licitație publică și am dreptul ca in termen de 5 ani sa construiesc si sa ridic la roșu o casă, să pot să intabulez terenul pe numele meu, acesta fiind acuma pe numele primăriei.. întrebarea mea este , daca eu vreau sa cedez terenul altei persoane , cum ar trebui sa procedez , pentru ca cei de la primărie mi-au inchis usa in nas si au zis ca nu pot sa fac asta . Din surse sigure , altcineva care era în primarie, a cedat unei alte persoane terenul , dar la mine nu se poate.. ma puteti ajuta va rog ...
Buna ziua.. am aproximativ 3 saptamana de cand ma bat cu birocrația asta din România .. in urma cu circa 6-7 ani , am schimbat motorului mașinii mele un opel vectra 1,6 , deoarece s-a dus curea de distribuție și s-a dus motorul .. vreau sa specific ca toate astea s-au făcut în italia , la un mecanic oarecare si mai ieftin, pt ca acolo prețurile te omoară . Motorul l-am achizionat de pe subito, un fel de olx românesc, de la aceeași masina , aceeași motor nimic modificat .. in urma cu 2 ani am revenit de tot in tara si acum o luna , am fost oprită de poliție pentru faruri , aveam xenon si nu erau omologate și mi s-a luat talonul si trimisă la rar pentru o verificare după ce imi fac farurile . Toate bune si frumoase doar ca la rar au descoperit că nu e motorul care e înscris pe cartea masinii si aici au urmat problemele .. Imi cere o adeverință de proveniență a motorului , iar serviciile autorizate rar nu da asa ceva daca nu ai schimbat motorul la ei .. orice am incercat mi se închid usile in nas si nu vor să mă ajute macar cu o informatie ce ar trebui sa fac .. va rog , un ajutor sau macar o informatie se poate ??
Buna seara . As dorii sa stiu daca se poate , având în vedere că stau de circa 6 luni in chirie intr-un bloc, dacă se arde becul pe un palier cine trebuie sa il schimbe,având în vedere că există o asociație de proprietari care ne taxează luna de luna .. si un copil care nu are 3 ani ( 1 an si 9 luni ) trebuie băgat si el la cheltuieli la asociatie ?
Răspuns la discuția Firma intrata in insolventa
Va multumesc mult pentru raspuns .. adevarul e ca suntem intr-un impas destul de mare .. din cate am auzit si citit , chiar e greu sa castigi un proces cu statul , chiar daca dreptatea e de partea ta .. as dorii sa mai stiu , daca se poate , in cazul in care rezultatul de la proces o sa fie negativ , daca se poate achita amenda in plati lunare stabilite de judecator , sau ce e de facut ca sa cerem asta .. chiar nu stim cum functioneaza care sunt pasii .. va multumesc inca o data !
Buna ziua. Am citit cred ca de vreo 10 ori pana acum legea intrarii in insolventa a unei firme SRL .. Vreau sa optez pentru aceasta optiune , deoarece , imi scuzati limbajul si sper sa nu fiu judecata prea aspru pentru asta , dar in Romania sa ai o firma de constructii , sa ai salariati inseamna o condamnare la moarte .. este firma sotului , deschisa anul trecut prin noiembrie , a platit pana in momentul de fata tot ceea ce era de platit la stat , lunar , oamenii si tot .. chiar daca el ramanea cu aproape nimic in mana ( si aici ma refer ca nu ajungea nici macar la salariul mediu lunar ) am zis ca o sa fie bine , ca tragem acum si poate o fii mai bine .. ei bine de o luna de zile a venit ITM-ul la o constructie si l-a prins cu doi oameni la negru cica ( aici deschid o paranteza sa explic tot ce e de explicat .. in dimineata respectiva oamenii au fost dusi sa faca protectia muncii si medicina muncii , avem documente redactate cu ora si tot , pe urma ei au dat o fuga in santier sa faca o evaluare a lucrarii .. hop si ITM-ul acolo .. degeaba s-au dat explicatii ca doamnele i-au pus sa scrie ce au vrut ele si ce au gandit si ne-am ales cu o amenda de 200 de mil pe care o vom judeca in instanta ) .. in lupta cu statul se stie ca e mai greu de castigat de aia vreau sa stiu .. daca bagam firma in insolventa administratorul , ce are de pierdut , pentru ca niciodata nu o sa putem sa platim atatia bani ..