avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate characlan11

Activitate characlan11

Buna ziua.Acum 20 de ani am cumparat printr-un act sub semnatura privata un teren.Anul acesta,mostenitorii vanzatorului m-au imputernicit sa finalizez actele.Problema este ca pretul initial era exprimat in ROL si era mic in comparatie cu valoarea actuala a terenului,Intrebarea este daca pot sa schimb valoarea pentru dosarul de preemtiune sau cevaloare as putea considera ca sa fie realista.Multumesc
Buna ziua,
Detin prin mostenire un teren de 1500 mp,pentru care aveam titlu de propietate si pe care l-am lucrat de 20 de ani.In momentul cand au inceput sa se faca intabularile,aceasta sprafata a fost mutata undeva la 4 km departare.As vrea sa stiu care este calea prin care as putea sa revin pe vechiul amplasament ?
Răspuns la discuția teren-chitanta de mana
Buna ziua,

As vrea sa-l intabulez pe numele meu
Buna ziua,

Am cumparat acum aproximativ 20 de ani un teren cu chitanta de mana de la o persoana mai in varsta care intre timp a murit.Terenul a fost inregistrat la registrul agricol pe numele meu si am platit impozit pe el.Intr-un final am descoperit si fiul mostenitor care imi spune ca a piedut certificatul de mostenitor si nu mai stie unde a facut contractual.As vrea sa stiu daca e mai bine sa-l dau in judecata sau sa incerc sa obtin copie dupa actele pierdute ? In acest caz,cum at trebui sa procedez? Multumesc
Buna seara,

Pe extrasul CF al unui apartament construit in 1977 apare garajul doar la mentiuni fara a fi inclus in suprafata construita trecuta pe CF.Se poate face in acest caz dezmembrarea in 2 imobile separate ?.Pot sa apara probleme cand se depune dosarul la OCPI? Multumesc
Poate cineva sa ma ajute?
Daca le trimit asa prin executor,pot sa demonstrez instantei ca la baza neindeplinirii obligatiei lui de a face,a fost rea credinta?
Buna ziua.S-a facut un proiect de dezmembrare a unui imobil iar vanzatorul nu vrea sa isi ridice copia argumentand ca nu corect.S-ar putea trimite o copie prin executorul judecatoresc impreuna cu cererea de a se prezenta la OCPI pentru dezmembrare.Daca o sa ajungem in istanta,vreau sa pot dovedi ca a avut toate actele dar nu a facut nimic pentru finalizarea lor.Multumesc
Răspuns la discuția Promisiune de vanzare-cumparare
Problema e ca vanzatorul vrea sa o imi opuna faptul ca proiectul de dezmembrare nu este bine intocmit.Iar ca sa pot demonstra ca nu este asa, am nevoie de acordul lui sa depun proiectul la OCPI.Multumesc.
Buna ziua.Am o promisiune sinalagmatica de vanzare cumparare pentru o parte dintr-un imobil inregistrata pe CF imobilului respectiv.Prin contract sunt obligat sa platesc cheltuielile de dezmembrare respectiv proiectul si taxele la OCPI.Daca vanzatorul nu mai doreste sa depuna proiectul de dezmembrare a imobilelor,cum se procedeaza mai departe?Nu este o cale legala sa il depun eu tinand cont de promisiunea de vanzare cumparare?Multumesc.