avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate mari26

Activitate mari26

Buna ziua! Am încheiat un contract de închiriere în data de 13.12.2019 în calitate de persoana fizica. Proprietarul a menționat pe documente închirierea începând cu data de 01.01.2020. Încă nu m-am mutat în imobilul respectiv și, din motive personale, as dori sa renunț. În ce condiții pot solicita rezilierea contractului și care ar fi consecințele? Se poate solicita integral suma achitată având în vedere că nu am locuit acolo de cand am achitat chiria+garanția?
Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Va multumesc mult pentru raspuns

Cornel Vasile a scris:

Nu este adevarat ...

Art.4 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
...
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;
b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.
(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).
(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu s-a aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

Răspuns la discuția Indemnizație creștere copil
Am înțeles ca s-ar fi schimbat legea și este nevoie de 12 luni consecutive. Este adevărat?
Bună ziua! Sunt însărcinată în 2 luni(voi naște în august) și am o întrebare legata de concediul de creștere a copilului. Am lucrat din 06.2016 pana în 06.2018 și urmează sa reîncep munca în 02.2019(același loc de munca) . Se poate lua indemnizație? Am mai mult de un an lucrat în ultimii doi ani, dar am pauza de 8 luni.
Ce anume este recomandat in aceasta situatie? Autorizatie de extindere sau de constructie?
Buna ziua! Doresc sa ridic o casa in curtea parintilor mei. Momentan exista doua constructii ridicate: o constructie formata din doua dormitoare si o contstructie separata cu bucataria. Casa pe care o ridic doresc sa fie cu etaj, ca suprafata la sol 70mp, ulterior pe celelalte doua sa le daram. Ce anume recomandati pentru constructia acesteia? Solicitarea unei autorizatii de constructie sau de extindere? Este neaparat necesar ca proiectul de constructie sa fie semnat de un arhitect sau se poate desena de mine, eventual scoate la imprimanta un plan pe care il pot regasi pe internet?
Buna ziua!
Imi doresc sa incep construirea unei case la tara pentru care voi avea nevoie de autorizatia de constructie. Este neaparat necesar ca proiectul casei sa fie facut de un arhitect autorizat sau se poate desena/printa un proiect de pe internet?
Răspuns la discuția Micsorare pensie alimentara
Eu cred ca nu m-ati inteles. Fosta mea sotie locuieste in aceeasi casa cu parintii mei, lunar ma duc in weekend la copii, lunar cel mare vine la mine. Locuieste in aceeasi casa cu ai mei, pentru ca nu are un venit care sa ii permita sa se mute si nu isi doreste sa aiba un alt venit in afara de pensia alimentara. Aici nu este vorba despre faptul ca nu imi doresc sa le dau aceasta suma copiilor, este ceva absurd. Este vorba despre faptul ca este necesar sa traiesc si eu ca sa traiasca si ei in conditiile in care mama lor este inconstienta din acest punct de vedere. Cu ce ii incalzeste pe copii mei "pupicul peste o julitura de la genunchi" daca in stomac nu au nimic? Ce ar mai trebui sa va explic ca sa intelegeti la ce vreau eu sa ma refer? Cred ca in curand voi ajunge la concluzia ca incerc sa explic lucruri mult prea complicate unei persoane care nu are posibilitatea sa inteleaga.
Răspuns la discuția Micsorare pensie alimentara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, deja ati ajuns in niste discutii fara rost, in care nu cunoasteti situatia. Pana sa se ajunga la divort, fosta sotie si copiii au stat in casa la parintii mei timp de 2 ani unde nu le-a lipsit absolut nimic, cheltuielile legate de scoala, medicamente, doctori, haine etc. au fost acoperite integral de mine in conditiile in care pentru 12 ore de munca pe zi primesc 1200 ron pe luna. Nu aveti de unde sa cunoasteti situatia familiei mele, care a fost totusi motivul pentru care eu nu imi permit sa imi gasesc un job mai bine platit, iar din punct de vedere a luarii celui de-al doile job ar insemna sa fiu un robot care nu doarme si sa lucrez 24/24. Cand m-am casatorit nu aveam de unde sa stiu ca se va ajunge la divort astfel incat sa previn tot ce se intampla in prezent. Nu cred ca este cazul sa ma judecati pentru faptul ca am doi copii. Eu ceea ce am spus si cred ca nu ati inteles ca mama copiilor vrea sa traiasca cu 668 ron pe luna, din care 168 ron sunt alocatiile copiilor. Vrea o pensie alimentara cat mai mare pentru ca NU VREA sa se duca la munca. Nu se pune aici problema de o hartuire a copiilor sau de faptul ca nu imi iubesc copiii. Este normal ca imi doresc tot ce este mai bun pe lumea asta, de aceea am si divortat. Am ales ca ai mei copii sa nu mai asiste la scandaluri zilnice. Din punctul meu de vedere nu ar fi o problema sa ramana copiii cu mine, nici nu as mai cere pensie alimentara. Dar ce te faci cand "doamne" de genul acesta refuza sa isi gaseasca un loc de munca ca, na, e mai simplu sa intinzi mana la stat si la fostul sot si sa traiest bine-mersi din astfel de ajutoare decat sa te duci macar 8 ore pe zi pentru un salariu de macar minim pe economie?

Si, da, am ales sa divortez la notar tot din lipsa banilor. Din cauza faptului ca nu am suficienti bani pentru a oferi unui avocat care sa fie corect din acest punct de vedere, pentru ca ce credeti? ceea ce se intampla nu este normal. Mie unul nu mi se pare ca o femeie care este sanatoasa si apta din toate punctele de vedere sa stea la mila altora ca sa nu traiasca de pe o zi pe alta. Scuzati-ma pe mine pentru aceasta gandire, dar eu cred in egalitatea dintre femei si barbati pentru ca nu mai suntem in secolul trecut in care barbatii se duc la munca si femeile doar stau la cratita.
Răspuns la discuția Micsorare pensie alimentara
La data cand s-a stabilit pensia alimentara nu s-au luat in calcul aceste cheltuieli. Notarul a spus ca ar trebui sa fie 250-300 ron in functie de salariu, insa fosta sotie a spus ca nu se va descurca lunar cu aceasta suma avand in vedere ca nu este angajata si nu vrea sa se angajeze, de aceea a solicitat 500 ron si am fost de acord doar pentru a semna actele de divort.