avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Viatrix.

Activitate Viatrix.

As vrea sa caut un avocat mai experimentat pe lucruri de genu asta. Cazul e in Bucuresti, adica domiciliul meu si consilierul de probatiune, dar procesele au avut loc la Arad, am facut apel, apoi cale extraordinara la Timisoara, avocata era tot din Arad.

Pe net am cautat cazuri asemanatoare, avocati cu exp in asa ceva, dar nu gasesc nimic relevant.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ati zis ca aveti avocat.De ce nu se ocupa el?
Nu unde va aflati dvs. trebuie să meargă avocatul.
În ce oras este cazul dvs.?
Ce ati căutat pe net 2 zile?

Sa declare avocatul apel până una alta daca sunteti in termenul de apel si apreciati greșită hotărârea primei instanțe.Asa ati mai castiga timp si inteleg ca aveti nevoie de timp.
Trebuie însă analizat în concret cazul.

Consilierul de probatiune zice ca trebuie sa vin si da din umeri cand intreb ce dovezi sa ii aduc astfel incat sa vada ca nu pot veni...
Nu ma astept la nici un ajutor din partea lui.
Mai sus am pus si articolul care spune ca trebuie sa ma prezint DACA NU POT DOVEDI IMPOSIBILITATEA. Eu ma aflu in aceasta situatie si nu mi se spune ce acte trebuie sa depun la dosar...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Lasati cautatul pe internet si luati legatura direct cu consilierul de probatiune sa-i prezentati situatia dvs, v-am spus ce se poate intampla daca nu va prezentati.

La fata locului, unde? In tara unde locuiesc acum?
Exista vreun precendent ca sa pot lua legatura cu avocatul respectiv?
In ultimele 2 zile numai asta am cautat pe net si nu am mai gasit un caz asemanator...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Fiecare caz are specificul lui si din acest motiv nici cazurile asemănătoare nu sunt identice ci diferite în majoritatea situatiilor.
Platiti un avocat ca sa se deplaseze la fața locului.
Acesta este primul pas.

Pasul.doi este sa comunicati dupa aceea cu avocatul si sa găsiți soluția concretă.
Avocații se ocupa cu găsirea de soluții dar pentru acest lucru trebuie ca avocatul sa va preia cazul si sa se ocupe de el.
Mie imi pare ca se pot gasi solutii.

Bun, mi-am indeplinit toate obligatiile - munca in folosul comunitatii si reintegrarea in societate.

Intre timp am plecat din tara, deci singura obligatie pe care o mai am este sa ma intorc in septembrie la vizita.
Acum problema este ca in urma accidentului am ramas cu un chist pe creier (toate adeverintele sunt deja anexate la dosar, drept urmare nu am avut voie nici sa fac o munca fizica), iar in urma zborului de aproape 15 ore acest chist mi-a facut probleme; medicii de aici mi-au interzis sa ma mai deplasez la altitudini mai mari de 1500m sau sa ma deplasez mai mult de cateva ore (masina/autobuz/barca/etc).
In Art 96, alin 2, se spune ca:
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.

In aceste conditii, pot sa trimit consilierului de probatiune actele medicale, adeverintele, astfel incat sa dovedesc ca nu ma pot deplasa? Se considera ca nu am posibiltate sa indeplinesc aceasta obligatie de a ma prezenta la intalniri?
Nu stiu cat conteaza, dar biletul dus-intors ma mai costa si undeva la 1500-2000E, iar dupa aceste analize si probleme, nu am nici bani de bilet... Cum pot rezolva?

Daca exista un avocat care a mai avut exact aceasta speta, il rog sa imi lase un numar de telefon sau mail.

Multumesc mult!
Multumesc, dar am cerut doar o opinie referitor la cazul de mai sus.
Am deja un avocat dar vreau sa fiu sigura. Mi s-a mai spus ca nu se vor intampla niste lucruri si unele s-au mai intamplat.
Buna ziua,

In urma unui accident am fost gasita vinovata, iar in urma procesului, sentinta este: condamnare cu suspendare, sub supraveghere.
Problema este ca inca nu am primit nimic de la serviciu probator, iar eu trebuie sa parasesc tara intr-o luna de zile.
Imi puteti spune care ar fi consecintele si ce trebuie sa fac astfel incat sa nu am probleme mai departe?

Nu stiu daca are importanta, dar urmeaza sa depun si contestatie la CEDO pentru ca probele sunt gresite (expertiza are alte date si masuratori decat cele din fotografii si raportul politiei).

Multumesc mult pentru ajutor!
Mai jos am extras si sentinta:

Solutia pe scurt: În temeiul art. 192 alin. 2 Cod penal, raportat la art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 Cod procedură penală, condamnă inculpata, la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 91 şi 92 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal, ce începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucure?ti la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă nerenumerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucure?ti, respectiv în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucure?ti, pentru o perioadă de 60 zile. În temeiul art. 91 alin. 4 teza a II-a Cod penal, atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
In urma diagnosticarii cu endometrioza sunt nevoita sa ma operez - histerectomie totala (indepartarea uterului si a ovarelor).
Din ce mi s-a spus aceasta boala/defect se poate incadra in gradul 2 de invaliditate si prin urmare ma pot pensiona. Din pacate nu am gasit pe nicaieri mai multe informatii despre asta si daca boala este intr-adevar incadrata la gradul 2.

Intrebarea mea este daca in urma acestui diagnostic ma pot pensiona macar, pe caz de boala. Nu am nevoie de pensie de invaliditate, doar sa ma pot pensiona normal...
Nu am din pacate varsta minima de pensie, dar am 12 ani de munca...

Multumesc mult pentru ajutor!
Se pare ca este aceeasi problema ca si in cazul asta: www.avocatnet.ro/forum/discu...

In cazul in care victima nu este trecuta in schite, in pv ul de la fata locului si nici in fotografii, nu cumva se anuleaza pv ul, iar expertizele care sunt facute iin baza lui devin nule? Mi se pare ca da mai mult in viciu de procedura pe partea politistilor si a procurorului de caz...
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la un caz de accident cu victime.
In 2015 am avut un accident - un betiv mi-a iesit in fata, prin loc nepermis - in urma caruia victima a decedat.
In momentul asta sunt in faza de dinainte de a fi trimis dosarul la procuror si am fost sa dau o ultima declaratie.

Intrebarea este daca la aceasta declaratie/audiere, are voie si avocatul familiei victimei sa fie prezent si sa puna intrebari?
Mentionez ca familia nu are pretentii de la mine conform declaratiilor si ca avocatul s-a sesizat "din oficiu"...

Va multumesc!