avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate CaraibeGirl

Activitate CaraibeGirl

Bună ziua,

Împreună cu soțul meu dorim să ne cumpărăm o căsuță la țară (în alt județ decât cel în care locuim).
Aș dori să știu în cazul în care este posibil ca să o cumpere doar unul din noi (adică doar unul din noi să fie proprietar) cine ar trebuie să fie (eu sau soțul) pentru a nu plăti impozit majorat pe a doua proprietate?

Soțul meu este proprietar pe apartamentul în care locuim (este cumpărat înainte de căsătorie), eu dețin prin moștenire+donație un apartament (în urma decesului părinților mei).
Împreună deținem în localitatea de domiciliu un teren (pe care nu este nici o construcție) pe care dorim să îl vindem.

Mulțumesc.
Răspuns la discuția Cine mosteneste apartamentul?
Mulțumesc frumos.
Răspuns la discuția Cine mosteneste apartamentul?
Vă mulțumesc mult pentru răspuns și de asemenea pentru promptitudine.
Buna ziua,
In urma decesului parintilor mei am mostenit un apartament (printr-un act de mostenire in urma decesului tatului meu si un act de donatie al partii mamei mele). Aceste acte au fost facute in timpul casatoriei.
In cazul decesului meu cine poate emite pretentii pe acest apartament? Eu nu mai am frati si nici parinti, sotul meu mai are 2 frati si un parinte. Impreuna (eu si cu sotul meu) avem o fiica.
Buna ziua,
Cine mosteneste apartamentul in care stam? Apartamentul este al sotului meu, achizitionat inainte de casatorie. El este trecut ca fiind proprietar. Impreuna avem o fiica. In cazul decesului sotului meu cine poate emite pretentii pe acest apartament ? Eu nu mai am frati si nici parinti, sotul meu mai are 2 frati si un parinte.
Mersi mult de sfat. Asa o sa fac, sper sa le fie OK.
Nu stiu daca este OK sa se faca alta stampila cu un alt nume, atata timp cat in statut scrie un alt nume.
Pe mine nu ma deranjeaza; ii deranjeaza pe cei care imi deconteaza cheltuielile de la bloc, care nu inteleg de ce platesc o suma la "Asociatia de proprietari X10" si ei au inchiriat apartamentul de pe strada Y10. Probabil au impresia ca sunt pacaliti, nu imi explic altfel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Am inchiriat un apartament unei firme din Iasi pentru a caza muncitorii ce lucreaza in Timisoara pentru aceasta firma. In contractul de inchiriere este stipulat faptul ca eu voi achita taxele, dupa care sumele de bani mi se vor innapoia in baza chitantelor/OP, dupa caz. Probleme intampin cu chitanta cu taxele de la bloc. Asociatia de proprietari inca are denumirea strazii vechi, administratorul blocului sustine ca este legal sa nu schimbe denumirea asociatiei de proprietari si sa functioneze asa. Problema este ca am incheiat contractul de inchiriere pe un apartament situat la adresa X, iar chitanta cu cheltuielile de bloc are antet si stampila cu "Asociatia de proprietari adresa Y". Strada si-a schimbat denumirea de minim 10 ani. Cum pot eu demonstra ca este vorba de aceeasi adresa ? Are administratorul blocului obligatia de a schimba denumirea asociatiei de proprietari, astfel incat sa coincida cu noul nume al strazii?