avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe a doua proprietate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe a doua proprietate

Bună ziua,

Împreună cu soțul meu dorim să ne cumpărăm o căsuță la țară (în alt județ decât cel în care locuim).
Aș dori să știu în cazul în care este posibil ca să o cumpere doar unul din noi (adică doar unul din noi să fie proprietar) cine ar trebuie să fie (eu sau soțul) pentru a nu plăti impozit majorat pe a doua proprietate?

Soțul meu este proprietar pe apartamentul în care locuim (este cumpărat înainte de căsătorie), eu dețin prin moștenire+donație un apartament (în urma decesului părinților mei).
Împreună deținem în localitatea de domiciliu un teren (pe care nu este nici o construcție) pe care dorim să îl vindem.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:00, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se mai plateste majorare la impozit pentru a doua cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil - misu.teracota misu.teracota sunt casatorita si am 1 copil minor prescolar in prezent locuim singuri (eu,sotul si copilul) in apartamentul socrilor care sunt coproprieteri, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. numele meu este andrei și vreau să vă cer ... Andrei  Gabriel Andrei Gabriel Buna ziua tuturor. Numele meu este Andrei și vreau să vă cer părerea legat de situația soției mele. Eu împreună cu soția mea am construit la tara in ... (vezi toată discuția)
Drept la partaj? madutza0391 madutza0391 Buna ziua..sunt casatorita si impreuna cu sotul meu am ridicat o casa. Insa parintii lui au scris pe contractul casei cum ca patrimoniul ar fi fost ridicat ... (vezi toată discuția)