avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate VeraPetre

Activitate VeraPetre

Așa este, e prea mare efortul, dar merita din plin o lecție de corectitudine. Mulțumesc mult pentru răspuns!
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!!
Buna ziua! Am facut o rezervare la o proprietate prin Booking.com platind 170 ron prin aceasta aplicatie. Sosind la proprietate am contactat telefonic si apoi prin WhatsUpp proprietara si intr-un tarziu mi-a scris ca are probleme cu apartamentul, sa fac anularea tot prin Booking si dansa imi restituie banii. Acum nu recunoaste ca trebuie sa mi-i dea inapoi conform intelegerii, ci afirma ca am facut anularea din proprie dorinta si asa ca pierd suma achitata.
Intrebare: unde sa ma adresez si cum sa procedez pentru a determina proprietara sa-mi restituie banii (cei de la Booking.com spun ca degeaba am facut reclamatie dupa 2 zile, trebuia chiar atunci cand am fost refuzata, altfel ei nu ma pot ajuta). In sustinerea celor afirmate am doar conversatiile din telefonul meu cu dansa, prin aplicatia WhatsUpp.
Multumesc pentru sfaturi!
Multumesc mult!!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca de la 01.01.2021 administratorul asociatiei de proprietari poate fi angajat cu contract de conventie civila.
Multumesc!
Va multumesc mult de tot!! Cu stima!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa precizez ca la inceputul anului 2020 la nivel local s-a emis o Hotarare de Consiliu Local prin care s-a hotarat ca terenul din jurul caselor nationalizate poate fi cumparat de proprietarii caselor detinatoare. Intrebare: mama poate beneficia de Legea 87/2020 sau primeaza Hotararea Consiliului Local si trebuie sa plateasca gradina (terenul din jurul casei)? Multumesc!
Buna ziua,
Mama mea a cumparat de la stat in 1997 o casa nationalizata. Casa are gradina (un teren) pentru care a platit anual la Primarie taxa de inchiriere teren. Acum 15 ani a depus cerere la Primarie pentru a cumpara aceasta gradina din jurul casei, dar inca nu a primit acest drept. In 25.06.2020 a fost publicata in Monitorul oficial Legea nr.87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr.18/1991. Mentionez ca mama indeplineste toate cerintele de la art.24 alineat 3 (a,b,c) si art.27 alineat 2 (2` si b). Intrebarea mea este: poate solicita conform acestor noi prevederi a legii sa i se emita titlu de proprietate pentru terenul din jurul casei fara a achita sume fata de Primarie? Trebuie sa probeze cu anumite documente?
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,
In iunie 1981 sotul meu s-a incadrat prin transfer interes serviciu intr-o Directie, pentru calificare curs electronist. A fost elev cu media retributiei timp de 6 luni. La terminarea cursului de calificare a fost autorizat si incadrat la acea Directie. A lucrat in continuare pana in august 1983, cand s-a transferat la o alta firma.
Directia respectiva era si este incadrata in grupa 1 de munca. Sotul meu a solicitat acum o adeverinta din care sa reiasa grupa superioara de munca si veniturile brute din acea perioada, pentru a le depune la Casa de pensii. I s-a raspuns ca arhiva unitatii s-a pierdut partial (societatea s-a divizat) si ca nu au de unde sa mai ia statele de plata, ca acelea nu mai exista. I s-a propus eliberarea unei adeverinte de grupa 1 conform inscrisurilor din Cartea de munca, dar de la Casa de pensii ni s-a spus ca nu este valabila o astfel de adeverinta.
Intrebarea este: ce demersuri putem face si unde, pentru a obtine adeverinta valabila cu incadrarea in grupa 1 de munca si cu veniturile brute din acea perioada, tinand cont ca se ridica din umeri si nu suntem ajutati de cei din actuala conducere a Directiei?
Mentionez ca la cererea depusa raspunsul primit prin posta a fost: "Deoarece in arhiva unitatii nu se regasesc acte doveditoare care sa ateste calitatea dvs. de salariat in cadrul unitatii noastre pentru perioada susmentionata nu putem solutiona favorabil cererea dvs."
Va multumim pentru ajutor!!