Buna ziua,
Referitor la OUG 30/2020 vreau sa stiu daca pe perioada cat am depusa aceasta cerere, sotul deste in concediu de boala 3 zile lucratoarea, cererea este vaabila si pt acele zile? In Lege este stipulta invaliditatea aceste legi in cazul in care celalat parinte se afla in CO sau somaj tehnic, Dar pt CB?
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc anticipat.
Multumesc frumos de raspus, dar am cateva nelamuriri:
1. cum adica de la data revenirii mele la munca tatal isi poate lua oricand cel puin o luna?Este posibilitatea de a isi lua mai multe luni?
2. pentru a lua stimulentul am inteles ca trebuie sa ma intorc cu cel putin 2 luni inainte, acesta urmand a fi incasat incepand de la varsta de 2 ani a copilului. Asa este?
3. Cf legii in primele 6 luni de la intoarcerea la servici stiu ca mamele sunt protejate, adica angajatorul nu prea poate sa le dea afara. Cand ati mentionat motivele de demise pot fi multe, exclus cauze grave (ex. furt, fals in acte, etc), daca postul este ocupat de o alta persoana pe periada ccc revenita la servici eu sunt titulara postului, nu?
Buna dimineata, am mai multe intrebari?
1. Momentan copilul meu are 1 an si aproape 10 luni pe data de 30 august, ma reintorc la servici pt obtinerea stimulentului, pierzand astfel luna tatalui. La cat timp intra acesta?
2. Este adevarat ca cf legii chiar daca am fost in ccc eu beneficiez de concediu de odihna aferent acestei perioade? Mentionez ca in Contractul Colectiv de Munca nu este stipulat nimic in acest sens. Exista un articol care specifica acest lucru?
3. Desi ma intorc pe data de 30 august eu am luate bilete la mare de la inceputul anului, cu factura pt a dovedi data, in perioada 14 - 28 septembrie. Acesta poate fi un criteriu de demisie? In ce conditii se poate demite o persoana intoarsa din CCC in primele 6 luni?
Buna ziua,as avea 3 intrebari: am intrat in 2015 in concediu prenatal iar apoi ccc cand am nascut primul copil. pt cel de-al 2-lea am intrat dintr-un concediu in altul (postnatal , prenatal iar apoi ccc).
1.Avand in vedere ca este nascut pe data de 23 septembrie eu cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc pt stimulentul de reinsertie 30 sau 60 de zile calendaristice inainte de data la care face 2 ani?
2. Timpul pe care l-am petrecut in crestere copil se ia ca vechime, dar o alta intrebare ar fi - avand in vedere ca am inteles ca totusi se fac retineri la stat din venitul meu- eu am dreptul la concediu de odihna?Exista articol in lege pt asa ceva?
3. In momentul in care ma intorc la munca timp de 6 luni este adevarat ca angajatorul nu are dreptul la concediere sau sa ma trimita in somaj ori concediu fara plata?
Multumesc frumos pentru raspuns,
Cam acelasi lucru am inteles si eu din lege. Problema e ca la firma contabila nu stie ce baza de calcul trebuie aplicata pt calcularea concediului prenatal - respectiv perioada de 62 de zile pana la nastere - si nici ce trebuie trecut in fisa de venituri realizate in ultimile 12 luni, pe care o voi atasa la dosar, avand in vedee ca am fost in ccc .
ilincacsm
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
am o nelamurire. Momentan ma aflu in ccc si am o fetita care va implini 2 ani pe 15 octombrie, deci eu ar trebui sa revin la servici incepand cu data de 15 septembrie, dar....sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la inceputul lui noiembrie . Cum ar trebui sa procedez?
Cf legislatiei in vigoare ma incadrez in cele 62 de zile de concediu prenatal... dar in ce baza mi se va calcula acest concediu precum si cel de lauzie si indmnizatia pt ccc aferent celui de-al II-lea copil?
Trebuie sa ma intorc la servici?