avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc

Buna ziua,as avea 3 intrebari: am intrat in 2015 in concediu prenatal iar apoi ccc cand am nascut primul copil. pt cel de-al 2-lea am intrat dintr-un concediu in altul (postnatal , prenatal iar apoi ccc).
1.Avand in vedere ca este nascut pe data de 23 septembrie eu cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc pt stimulentul de reinsertie 30 sau 60 de zile calendaristice inainte de data la care face 2 ani?
2. Timpul pe care l-am petrecut in crestere copil se ia ca vechime, dar o alta intrebare ar fi - avand in vedere ca am inteles ca totusi se fac retineri la stat din venitul meu- eu am dreptul la concediu de odihna?Exista articol in lege pt asa ceva?
3. In momentul in care ma intorc la munca timp de 6 luni este adevarat ca angajatorul nu are dreptul la concediere sau sa ma trimita in somaj ori concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 11 Februarie 2019
1.Avand in vedere ca este nascut pe data de 23 septembrie eu cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc pt stimulentul de reinsertie 30 sau 60 de zile calendaristice inainte de data la care face 2 ani?

Inainte de 23 iulie 2019 trebuie sa reveniti la munca ...

2. Timpul pe care l-am petrecut in crestere copil se ia ca vechime, dar o alta intrebare ar fi - avand in vedere ca am inteles ca totusi se fac retineri la stat din venitul meu- eu am dreptul la concediu de odihna?Exista articol in lege pt asa ceva?

Pentru CCC nu beneficia de dreptul la concediu de odihna.

3. In momentul in care ma intorc la munca timp de 6 luni este adevarat ca angajatorul nu are dreptul la concediere sau sa ma trimita in somaj ori concediu fara plata?

OUG 111/2010
art.25
...
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat marianliviuh marianliviuh Am o angajată care înainte sa intre în Concediu prenatal a stat în Concedii medicale repetate legate intre ele. În perioada când se afla în prenatal ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere de cic MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc andreypck andreypck Buna ziua. As dori sa va intreb cateva lucruri in acelasi subiect, daca imi permiteti: 1. Pe 23.05.2012 am nascut, urmand 2 ani (defapt 23 luni) de ... (vezi toată discuția)