Lucrez la Serviciul de executare silita din cadrul unei Primarii, si am intocmit un dosar de executare silita pe numele unui debitor care este decedat. Mentionez faptul ca debitorul a decedat dupa ce a inceput executarea silita. Somatia si titlul executoriu au fost intocmite la data de 03.07.2013, data de la care a inceput sa curga un nou termen de prescriptie pentru creanta persoanei respective. Din cate stiu, acest debit cuprins in titlul executoriu din 2013, urmeaza sa se prescrie la data de 01.01.2019. Ce alt act de executare silita as putea sa intocmesc eu acum, pana la sfarsitul anului curent,pentru a nu se prescrie creanta, in conditiile in care nu s-a dezbatut mostenirea, iar persoana care ar mosteni bunurile debitoarei (fiul) nu are nici un venit?
Buna ziua!
Lucrez la Serviciul Taxe si Impozite, si la un rol fiscal este inregistrat un autorturism marca ARO care a fost vandut fara acte de debitor care ulterior a decedat. A ramas ca "mostenitor" fiul sau, dar fara a se dezbate succesiunea. A decedat si acesta, iar acum la acest rol fiscal a ramas inregistrat acest autoturism care a generat debite foarte mari. Cum se poate scoate din evidenta de la rol acest autoturism avand in vedere faptul ca acesta nu mai exista si act de vanzare-cumparare nu exista? Precizez ca este in viata doar sotia fiului debitorului.
Buna ziua!
Sunt inspector la Primarie si ma ocup de executarea silita a creantelor fiscale.
Problema mea este urmatoarea:
Primaria are incheiat un contract de inchiriere cu un PFA care nu si-a mai achitat redeventa de 5 ani. Teoretic aceasta suma ar fi prescrisa, dar debitorul, in urma unor "rugaminti" a efectuat o plata in anul 2014 (s-a intrerupt termenul de prescriptie). De atunci acesta refuza sa mai plateasca redeventa. Contractul de inchiriere a fost reziliat ca urmare a neplatii, dar debitul a ramas (in jur de 16000 lei).
Va rog sa imi oferiti sprijinul in vederea solutionarii acestui litigiu, sa imi explicati pasii pe care i-as putea urma pentru a recupera creanta.
Va multumesc!