avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate amalasunda

Activitate amalasunda

Răspuns la discuția Girant la ananghie
Din fericire, observ ca s-au limitat doar la conturi bancare (orice venituri prezente si viitoare). Si mai este vorba de un bun pus in garantie (bunul care ar fi fost cumparat cu banii din credit), bun care lipseste cu desavarsire. Prietenul meu spune ca fosta sa sotie nu a cumparat nimic cu acei bani. O parte, aceasta i-a folosit pentru a achita cateva rate la leasing-ul unui autoturism, ce se afla in prezent in posesia acesteia, insa proprietar este in prezent firma de leasing. De autoturism nu se stie nimic si nici de fosta. A fost depusa la politie o plangere penala pentru art. 210 C.p. impotriva acesteia, insa e de negasit. Deasemenea, vazand contractul bancii, acesta observat ca la momentul respectiv apare ca fiind angajat la o firma la care n-a avut contract de munca niciodata (au fost facute la timpul respectiv demersuri, inclusiv semnarea unui contract de munca care nu s-a finalizat) insa, aceasta firma era administrata de fosta sotie...
Răspuns la discuția Girant la ananghie
Imobile in cazul unei garantii reale mobiliare!? El are un apartament dar pentru 10.000 lei e posibil sa i-l execute?
Răspuns la discuția Girant la ananghie
E adevarat ce spuneti si va multumesc. Prietenul meu insa, nu are contract de munca si nici vreun cont bancar, ori carduri, imprumuturi ori alte relatii cu banca. In cazul acesta ce se intampla?
Va salut!
Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului "inseamna garantia reala mobiliara de prim rang, avand ca obiect Creantele si soldul Contului, constituita de Garant in favoarea Creditorului prin prezentul contract", precum si "garantarea de catre, si cesionarea veniturilor girantului/girantilorale caror venituri nete lunare sa fie suficiente achitarii sumei datorate de titular bancii".
La scurt timp au divortat iar ea a disparut, afland de la cunostinte comune ca s-ar afla prin Elvetia. Astfel, au inceput somatiile prin anul 2007, iar de prin toamna 2007 au incetat, prietenul meu crezand ca fosta si-a platit ratele. Pana azi, cand a primit o comunicare de la executorul bancii, conform careia era informat ca atat lui cat si "fostei" le-au fost poprite conturile bancare(se insira toate bancile) conform art. 452 si urm. C.p.p.
Are dreptul executorul sa faca asta? Ce mai urmeaza? Ce poate face prietenul meu in acest caz?
Sa nu-mi spuneti ca trebuie sa plateasca..."Fosta" a plecat cu tot cu bunuri comune(autoturism etc), i-a furat un card bancar(pe care dupa ce l-a lichidat l-a predat bancii). Mai mult, la partaj aceasta nu s-a prezentat, iar prietenul meu neputand indica adresa din strainatate, procesul s-a suspendat, iar ea e desigur, bine mersi.
Multumesc anticipat,
Laura
Răspuns la discuția plangere impotriva unui avocat
Este identica cu plangerea impotriva oricarui cetatean si se adreseaza Parchetului de pe langa Curtea de Apel...
Răspuns la discuția Partaj si sechestru
Asigurator sau judiciar? Multumesc.
As fi bucuroasa daca cineva m-ar ajuta cu un raspuns...La un partaj de bunuri comune se poate introduce o cerere de sechestru judiciar in acelasi dosar? Mai precis, dupa divort sotia inca foloseste autoturismul bun comun, dar nu este in tara, existand pericolul sa-l vanda sau sa alerg dupa ea prin Europa...Care este procedura?
Răspuns la discuția vreau sa stiu
da.mergi la sectia de politie, depune reclamatie cum asi scris aici plus alte cateva amanunte si se ocupa ei.este infractiunea de abandon de familie.
Chiar daca individul "merge pe nu", asta nu inseamna ca sustinerile dvs nu sunt reale.
Eu te sfatuiesc sa depui plangere la politie. Stiu ei foarte bine ce e de facut in asemenea situatii.