avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate NicoletaLazar

Activitate NicoletaLazar

Accident rutier doar cu pagube materiale in urma caruia am fost scoasa singur vinovat. Am constestat in instanta procesul verbal, dupa 2 ani am castigat procesul. Hotararea a fost definitiva, mi-am recuperat banii platiti pe amenda si prejudiciul.
Acum primesc citatie ca celalalt sofer implicat in accident cere anularea Hotararii definitive pe motiv ca nu a fost citat de prima instanta de judecata si ca solutia este rezultatul unor erori materiale.
Mai mult, mi-a scris gresit de mai multe ori numele de familie in contestatie si nu mi-a trecut nici CNP-ul.
Ma puteti ajuta, cum sa intocmesc intampinarea pentru contestatia lui in anulare? E prima data cand ma confrunt cu asa ceva si nu stiu exact pe ce sa ma bazez.
Buna ziua!
Daca mi se incheie concediul de crestere copil si trebuie sa revin la serviciu in ianuarie 2019, iar in septembrie 2018 raman gravida, cum mi se va calcula urmatorul concediu de crestere copil? Se va lua in calcul si indemnizatia de la primul copil sau se calculeaza doar pe baza veniturilor incasate in perioada celei de-a doua sarcini? M-am uitat in lege, dar nu am gasit formula de calcul pentru astfel de cazuri.
Va multumesc!
Buna ziua,

In seara de 25.09 la iesirea din parcarea unui hipermarket, pe Sos Oltenitei am oprit la indicatorul Stop, m-am asigurat, am semnalizat si cand intersectia era libera am virat la stanga. Cand am ajuns in dreptul liniei albe a aparut din fata, de pe o strada comunala (Str. Maica Tereza) un autoturism. S-a asigurat doar la dreapta, nu a auzit claxonul meu, a depasit axul drumului si m-a lovit. Mentionez ca strada de unde venea respectivul autoturism nu este semnalizata prin semne de circulatie si nu e paralela cu iesirea din parcarea hipermarketului (Vizibilitate redusa)
Am mers la Politie si am fost considerat eu vinovat, pentru ca ar fi trebuit sa opresc la stop. Acesta este argumentul scris de politist in procesul verbal. In ciuda faptului ca i-am explicat ca am oprit la stop si eram iesit in intersectie atunci cand a aparut masina cealalta, nu a inteles.
Mi-a suspendat permisul 60 de zile si m-a amendat.
Acum doresc sa fac contestatie, pentru ca a fost facuta o nedreptate.
Pentru ca nu am mai fost niciodata pusa intr-o astfel de situatie, ma puteti ajuta cu sfaturi si cu pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa intocmesc contestatia corect si complet? Inca am speranta ca o sa mi se faca dreptate, doar ca nu stiu cum sa aduc argumentele, astfel incat judecatorul sa inteleaga ca politistul nu a fost decat sa fie partinitor adevaratului vinovat si sa-l scuteasca de pedeapsa.

Va multumesc!
Buna ziua,
Un bloc de 5 etaje + mansarda ar trebui sa aiba obligatoiu lift, conform normelor de constructie. Toate apartamentele din bloc au fost cumparate, ceea ce inseamna ca receptia imobilului a fost facuta inainte de vanzare. Nu a vazut niciun proprietar receptia imobilului, nu detine nimeni din bloc cartea tehnica a cladirii, desi ar fi trebuit sa existe.

1. Este adevarat ca dupa receptia imobilului, in maximum 40 de zile trebuia si finalizata cladirea, adica sa fie montat si liftul? In ce lege gasesc specificat acest lucru?

2. Acum dezvoltatorul a montat liftul, dar nu il pune in functiune. Daca a trecut deja un an de la construirea blocului si vanzarea apartamentelor, ce acte si de unde ar trebui sa solicitam, astfel incat sa avem dovezi ca a incalcat legea, ca este dator sa-l puna si in functiune, pentru ca normele de constructie specifica ca un astfel de bloc sa detina si lift?

3. Receptia liftului se face inainte sau dupa ce a fost pus in functiune? Cine se ocupa de acestea?

4. Contractul de montaj nu stim cine l-a semnat si cei de la Asociatia de proprietari au zis ca nu il au. Pot face receptia fara sa detina acest contract?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Punere in functiune lift bloc nou
Vă mulțumesc pentru răspuns! O săptămână cu spor!
Buna ziua!
Am cumparat anul trecut un apartament intr-un bloc nou. Imobilul are 5 etaje + mansarda. Ultimele trei sunt trecute in acte 4E+EM+M. In oferta de vanzare era trecut ca blocul este prevazut cu ascensor. In contractul de VC scrie ca "dezvoltatorul se obliga la instalarea liftului".

A trecut termenul prevazut. Acum, la presiunile unui proprietar, dezvoltatorul a inceput sa monteze liftul. Insa, a solicitat ca de punerea in functiune a ascensorului sa se ocupe, adica sa plateasca Asociatia de proprietari.

Este corect din punct de vedere juridic sa plateasca proprietarii punerea in functiune a liftului, atat timp cat ei au cumparat un apartament intr-un imobil nou, dar care ar fi trebuit sa fie prevazut de la inceput cu asa ceva si nu au facut decat sa-l pasuiasca pe dezvoltator?
Daca da, ma puteti ajuta cu legea in care este prevazut acest lucru si in cazul blocurilor noi, ca sa intelegem? Daca nu este corect si dezvoltatorul incearca doar sa se foloseasca de Asociatia de Proprietari ca sa scuteasca niste cheltuieli, ce argumente juridice am putea sa-i aducem, astfel incat sa refuzam plata punerii in functiune si sa-l obligam sa plateasca el?

In fond, in momentul in care am cumparat apartamentul, blocul trebuia sa fie deja dotat cu lift, adica sa fie functional. Credem ca nu a facut decat sa amane momentul instalarii ca sa predea responsabilitatea punerii in functiune catre asociatia de proprietari.

Asteptam raspunsul dumneavoastra!
Va multumim!