avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Eu/noi avem dreptul sa mergem la dumnealui cu acest răspuns primit de la o instituție a statului și sa ii spunem ca dorim sa ne înapoieze acei bani înapoi sau trebuie sa așteptăm!!! Va întreb deoarece cu siguranță dacă eu am primit acest răspuns și el are același răspuns de la cei de la ITM doar ca dumnealui încearcă prin orice mijloc sa scape de noi cei care am rămas încă!!! Eu sincer as pleca dacă mi-ar returna toți banii care mi ia oprit în toți acești ani dar nici sa plec și sa nu îmi recuperez banii nu as dori deoarece eu am înțeles când el nu a avut oameni și îmi curgea sânge din as de la oboseala ca lucram zi de zi timp de atâția ani cu câteva libere pe luna!! De aceea va rog sa ma sfătuiți dumneavoastră cum ar fi cel mai bine de acționat???
Avem gestiune comuna!!! Eu lucrez într-un peco!!
Pentru sumele reținute mi /ni sa dat tot asa o foaie scoasa la imprimanta cu numele fiecărui angajat și retinerea totala a inventarului doar ca noi regăsim aceleași lipsuri în fiecare luna!!
Totuși eu nu înțeleg!!! El după sesizările pe care le-am făcut cu colegii mei și în timpul controlului celor de la ITM a scos la imprimanta acele contracte de garanție materiala și ni le-a dat la semnat fiecăruia din noi dar el dacă ni le-a pus sa semnam cu data când am fost angajați în cazul meu în actul de garanție scria 13.03.2013 anul în care am fost angajata!! Și fiecăruia din colegi data la care a fost angajat!! Acest răspuns se refera la recuperarea banilor din anul din care ai fost angajat și ți sa oprit aceea garanție?? Ca el de exemplu mie personal mi-a oprit în fiecare luna 150-200 lei în fiecare luna pt inventar!!! Și pt ca noi ne-am rezvratit din cauza salariului și am mers la ITM el sa demonstreze într-un fel ne-a dat acel contract de garanție sa îl semnam și le-a dus către ITM. Adică dacă eu sunt angajata din 2013 el trebuie sa îmi returneze toți banii opriți în acești ani??? Va rog respectuos sa ma ajutați sa înțeleg!!! Va mulțumesc!!

Bună ziua!! În luna noiembrie 2018 împreună cu alți 12 colegi am mers la ITM și am depus niște reclamații pt faptul ca angajatorul nostru nu ne respecta mai multe aspecte cum ar fi:neacordarea concediilor de odihna, nerespectarea orelor de munca, neacordarea fluturasele, și oprirea din salar a inventarelor lunare din salariu în fiecare luna fără ca noi sa vedem o factura pe baza căreia sa reiasă ca acele produse din gestiune au fost scoase! Din cauza ultimului salariu pe care l-am primit am mers și am făcut sesizare către ITM!! După controlul făcut de către cei de la ITM administratorul nostru adică sefu a început sa ne dea niște contracte de garanție de 10 %cu retroactivitate adică în cazul meu din 2013 cu toate ca acest act nu a funcționat niciodată oblifandu-ma /ne sa semnam deoarece trebuia sa îl ducă la Inspectorii de la ITM pt oprirea inventarelor pe care le-am plătit atâta timp și sa se acopere el într-un fel. Acum am primit răspuns de la cei de la ITM și nu înțeleg cum sa interpretez răspunsul dumnealor! Va rog respectuos sa ma ajutați sa înțeleg!! Am sa va relatez răspunsul primit! Inspectorii de munca din cadrul Ispectoratului teritorial de munca, serviciul control relații de munca au efectuat un control la SC.... în limitele de competenta stabilite de Legea nr 108/1999 pt înființarea și organizarea Inspecției Muncii pt verificarea modului în care angajatorul respecta dispozițiile legale referitoare la relațiile de munca fiind vizate inclusiv aspecte sesizate de dumneavoastră. Prin actul de control încheiat angajatorului i s-a dispus măsură obligatorie de restituire integrala către toți salariații a sumelor total reținute cu titlu de garanție în baza legii nr 22/1969. Acesta este răspunsul primit și de aici nu știu sa interpretez!! Adică Inspectorii au decis ca acești bani pe care ii oprea dumnealui în fiecare luna el trebuie sa ii returneze fiecărui angajat??? Ca nu înțeleg!!! El a făcut aceste contracte de garanție dar dumnealui nu a băgat niciodată cei 10%într-un cont și doar dacă eu/noi prejudiciam firma el sa oprească din aceea garanție!! Va rog respectuos sa îmi spuneți ce trebuie sa înțeleg din acest răspuns!! Dumnealui știe cu nume și prenume care suntem cei care am fost și am făcut reclamații și a început sa ne pună sa semnam anumite acte cum ar fi schimbarea postului, modificarea programului și multe altele....
Va mulțumesc!! În urma acestui control ni s-a dat sa semnam niște contracte de garanție materiala de 10%din salar retroactiv adică din data angajării fără ca să ni se deschidă și un cont pt aceea garanție!! Cei de la ITM i-au cerut acest act și el cu contabila au scos aceste garanții și ne-a forțat prin diferite metode sa semnam cu toate ca erau la mine cel puțin din 2013 de când m-am angajat!! Am făcut reclamație și către Anaf și am prezentat situația deoarece el în toți acești ani pina în prezent ne-a oprit lipsurile din inventar fără a avea acest document!! Cu toate ca aceste lipsuri nu le-am provocat noi!! Întrebarea mea către dumneavoastră este dacă ma poate da afara sau dacă îmi poate desface contractul de munca pt faptul ca am făcut aceea reclamație din care în sfârșit în salariul de pe luna decembrie în sfârșit am fost plătiți corect!
Bună ziua!! În urma cu 2 luni mai exact în octombrie am făcut împreună cu alți 11 colegi o reclamație către ITM Iași pentru neacordarea fluturaselor de salarii, pt neplata corecta a orelor muncite și a orelor suplimentare, neacordarea concediului de odihna atunci când este cerut și plata lui precum și a altor nereguli care se întâmplă în societatea în care lucrez! După control cei de la ITM i-a zis șefului meu cu nume și prenume care sunt salariații care i-au făcut reclamație și acesta din urma pe lingă faptul ca nu i sa făcut nimic cauta prin diverse metode sa ne facă sa plecam! Întrebarea mea către dumneavoastră este dacă este normal sa nu se păstreze confidențialitate în cazul unei reclamații și unde ma pot adresa mai departe deoarece răspunsul celor de la ITM nu are nici o rezolvare deoarece chiar șeful meu a spus ca nu avem ce sa ii facem pt ca are relații peste tot și cu siguranță sa dus cu plicul și a rezolvat problema cu sesizările iar noi acum tragem consecintele!!
Deci fara o hotarare judecatoreasca nu are voie sa opreasca nici un ban!!Va multumesc pt aceasta informatie si cu siguranta o sa apelez la un jurist pt aceasta problema!!
Ma numesc Anca si lucrez la o companie mare din Romania care vinde carburanti!!In luna aprilie a acestui an 2018sa facut un inventar pt ca sa schimbat sistemul si a reesit o lipsa de 13800 ron,din care va fi oprit pe stat de plata de catre Seful meu care este deler pe aceasta statie timp de trei luni de acum in colo adica pina in luna iunie inclusiv!!As dori va rog sa imi spuneti daca este posibil sa platesti un inventar cu o suma asa mare fara ca sa vezi o factura precum lipsa acesta sa scazut intradevar si nu va mai iesi si luna viitoare in invenatar!!Pe langa aceasta problema as dori sa imu spuneti daca este normal ca seful meu sa faca angajari pe banda rulanta si sa nu ma lasa sa-mi realizez orele care trebuie sa le efectuez intr-o luna si sa fiu mai mult libera decat la serviciu si sa nu iau nici macar minimul pe economie!!Adica 1120 ron !!Va rog sa ma sfatuiti unde ar trebuie sa apelez ca aceasta problema sa poata fi rezolvata,deoarece anul trecut din vara si pina in luna ianuarie a acestui an am fost chemata la servici aproape non-stop deoarece nu avea personal si munceam cu un liber pe saptamana aproape si luam aproximativ 1900-2100cel mai mult ceea ce eu nu cred ca platea corect pt ca nici flururase nu dadea!!
Mama mea a depus un bon fiscal la Anaf pt extragerea din 21mai 2017 in valoare de 144ron si inca nu a primit nici un ban in cont in conditiile in care au trecut deja 90de zile din momentul extragerii!!La aceasta extragere au iesit castigatori doar 65 de persoane si vroiam sa va intreb daca stiti cand ar trebui sa vireze banii in cont!multumesc