avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate alina_georgiana23@yahoo.com

Activitate alina_georgiana23@yahoo.com

Ref cheltuieli privind activitatea de telemunca. Avand in vedere reglementarea activitatii de telemunca, angajatorul decide sa acorde 10 lei net pentru a suporta cheltuielile aferente activitatii in regim de telemunca (art 5. 2.j Legea 81/2018). Aceasta suma de 10 lei este purtatoare de contributii sociale si impozit pe venit? sau cum poate fi incadrata de catre angajator aceasta cheltuiala?
Multumesc!
Buna ziua,

Angajatorul doreste sa acorde un ajutor pentru boli grave si incurabile pentru copilul salariatului propriu, dorind sa deconteze factura cu servicii medicale, transport, tratament. Salariatul a prezentat documentatia medicala in acest sens si doresc sa ma ajutati cu lamuriri privind tratamentul fiscal.

Acest venit reprezinta un venit neimpozabil fiind exclus de la plata impozitului pe venit respectiv contributii sociale? Se poate acorda acest ajutor si pentru un membru al familiei sau doar pentru salariatul propriu? Se pot deconta factura, biletul de tratament, transport?

Multumesc!
Buna ziua,
Angajatorul doreste sa acorde angajatilor proprii, frcute, cafea si apa. Cum este tratat acest beneficiu din punct de vedere fiscal. Este considerat un avantaj in natura sau o cheltuiala deductibila?
Cornel Vasile a scris:
Multumesc!
Buna ziua,
tariful pentru accidente de munca si boli profesionale il calculam in functie de codul CAEN. Dar aceasta asociatie nu are cod caen. Cineva mi-a recomandat sa folosesc procentul alocat codului CAEN 9499. Insa mai aveam nevoie de o opinie.

Multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
in ce categorie de accidente de munca si boli profesionale poate fi incadrata o asociatie? nu este asociatie de proprietari.

Multumesc!
Buna ziua,
Obtinerea stimulentului de insertie conditioneaza intrarea in Concediu de crestere si ingrijire copil? O proaspata mamica doreste sa efectueze doar concediu de lehuzie (60 zile dupa nastere) urmand ca apoi sa revina la locul de munca. Poate obtine stimulent de insertie fara sa intre in CIC?
Multumesc!