Bună ziua, am lucrat la o societate de transport ca șofer de camion în comunitatea europeană, am fost obligat să conduc un camion cu toate documentele expirate ( ITP, asigurare RCA, Licența de transport) de teamă că voi fi sancționat de către organele competente am decis sa predau camionul politiei din Germania. După predarea camionului la poliție am părăsit locul de muncă și am plecat în România. Nu am depus o cerere de demisie iar acum am primit o convocare pentru cercetare disciplinară prealabilă la care nu vreau sa ma prezint. Întrebarea mea este ce pot păți pentru neprezentarea la aceasta convocare și care este metoda legală pentru a-mi recupera salariul până în ziua în care am plecat.
Va mulțumesc.
Buna ziua, se poate obține un ordin de restricție daca nu este vorba despre violență domestică?
Ca sa înțelegeți corect, este vorba despre o fată care este hartuita de un bărbat, o suna noaptea , îi trimite mesaje non-stop, astazi a mers la ea la muncă (ea lucreaza la o cafena) si cand au rămas singuri a intrat peste ea in bar
P.S. cafeneaua este nou deschisă și încă nu are sisteme de protecție (camere video, pază)
Buna ziua, am achiziționat de curând o mașină second hand si as vrea sa stiu daca i-o pot vinde mamei mele pentru ca ea ar plati asigurarea si alte taxe aferente deținerii unui autoturism mult mai mici decât as plati eu .
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, mi-am achiziționat o mașină second hand in rate, finanțatorul este un IFN cu o dobândă uriașă mai exact 56% pe an.
Suma plătită anticipat are dobândă 0% si as vrea sa stiu daca pot sa refinantez acest credit la o bancă cu o dobândă mult mai mică.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am o problemă cu o firma de recuperarea creanțelor, mai exact din suma inițială de 6123 lei dupa ce am plătit 4 facuri a cate 150lei fiecare am observat pe ultima factura pe care am primit-o ca soldul rămas de plată dupa aceste 4 facturi plătite este de 5932 lei.
I-am contactat sa aflu de ce este asa iar răspunsul lor a fost ca până acum am avut restanțe si a trebuit să le acopere dar pe nici o factura de la ei nu apar aceste restanțe.
Ce as putea face in legatura cu asta?
Ok, dar la casa de marcat seara când scot raportul și închid casa, șeful m-a pus sa tai chitanțe și să îi dau banii, nu ar trebui el sa taie chitanțele?
M-am angajat recent într-un bar de cartier și am primit obligația de a întocmi nir-urile, rapoartele de gestiune periodică și registrul de casă deși în contractul meu individual de muncă sunt angajat că Lucrător In vânzări, este obligația mea să completez documentele?