avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiAndrei88

Activitate AndreiAndrei88

Bună seara! Un document declarat pierdut și găsit după câteva zile mai este valabil?
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsul dat. Angajatorul vroia pe lângă funcția de Șef SVSU (serviciu voluntar pentru situații de urgență) angajat cu contract individual de munca, norma întreaga sa țin SSM și dacă se poate sa fac un curs și de manager de transport. Știu ca și manager de transport la fel ca și SSM nu mai poți tine și altceva pe lângă norma pe care o ai.
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste lucruri. Sunt angajatul unui UAT pe functia de sef SVSU, in acelasi timp pot sa fiu (daca urmez cursuri de manager de transport) , pentru microbuzul scoalar si microbuzul acestiu UAT? Imi permite legislatia?cum voi fi platit pentru functia de manager de transport? Din ce am citit functia de manager de transport ca si cea de inspector SSM trebuie prinsa in organigrama(trebuie sa fii angajat cu carte de munca pe acea functie), mai exact alt post. Nu cred ca pot sa fiu si Sef SVSU si manager de transport. Va multumesc anticipat! O zi frumoasa!
Bună seara! Am o întrebare și în același timp o curiozitate. Sunt Sef SVSU la un UAT, am și curs(diploma) de Inspector în domeniul securității și sănătății în muncă. Este corect ca pe fișă postului de la SVSU sa fie scris ca trebuie sa ma ocup și de SSM? Din punctul meu de vedere sunt doua lucruri total diferite, ca Sef svsu ai anumite atribuții de serviciu ca și Inspector în SSM sunt alte atribuții. Vă mulțumesc!
Bună ziua! Am cumparat un golf 5 din Franta , pe data de 5 sunt programat la RAR, doar ca am o problema , sub parbriz nu se vede seria de sașii, in rest este vizibil peste tot( pe caroseria, pe motor). Eu cred ca a fost schimbat parbrizul si cand am achiziționat o nu am fast atent. Credeti ca ar fi vre o problema la RAR???
Ok, am înțeles. Dar in cazul construcție gardului despărțitori nu ar fi trebuit sa fiu întrebat si eu daca sunt de acord cu demolarea gardului vechi si construirea unui gard nou? Plus de asta este construit si din tabla care la caldura de 30 de grade tabla emana cu 5-10 grade in plus si in acest caz pentru via (bolta) poziționată lângă gardul vecinului nu este Ok. Nu este o lege prin care sa ateste acest lucru? Adică gardul între vecini îl putem construi din orice?
Va mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea intrebare! Părinții mei sau despărțit de când aveam eu 1an deși pana la 18 ani trebuie sa primesc pensie alimentara nu am primit , mama nu a brut niciodată sa îl dea in judecată. Acum daca vreau pot sa îl dau in judecată pe tata?
Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea intrebare! Părinții mei sau despărțit de când aveam eu 1an deși pana la 18 ani trebuie sa primesc pensie alimentara nu am primit , mama nu a brut niciodată sa îl dea in judecată. Acum daca vreau pot sa îl dau in judecată pe tata?
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Legal, conform art. 613 C.Civ.
Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.

Daca inaltimea boltii este mai mica de 2 m nu aveti nicio problema.

Ok, am înțeles. Dar in cazul construcție gardului despărțitori nu ar fi trebuit sa fiu întrebat si eu daca sunt de acord cu demolarea gardului vechi si construirea unui gard nou? Plus de asta este construit si din tabla care la caldura de 30 de grade tabla emana cu 5-10 grade in plus si in acest caz pentru via (bolta) poziționată lângă gardul vecinului nu este Ok. Nu este o lege prin care sa ateste acest lucru? Adică gardul între vecini îl putem construi din orice?
Vă mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Am o intrebare! Între mine si Vecinul meu este construit un gard de 1,8m din tablă . Când a început construcția nu ma întrebat nimic a stricat vechiul gard la făcut pe cel nou așa cu la tăiat pe el capul. Acu mai nou S a luat si de via mea care este plantta la jumătate de metru de gardul care desparte parcelele. Întrebarea mea este următoarea. In acest caz trebuie sân fac eu ceva cu via sau are Vecinul ceva cu mine. Mulțumesc anticipat
P.S via de fapt este o bolta mai înaltă decât gardul vecinului.