Am un contract de cadru didactic asociat(la plata cu ora) pentru acest semestru. Am obținut titlul de doctor acum 2 ani. Pot beneficia de indemnizația de doctor în aceste condiții? Doar cei cu contract de cadru didactic titular pe perioada determinata sau nedeterminata pot beneficia?
Copilul 1 (5ani) a fost diagnosticat cu varicela și a primit scrisoare medicala cu izolare 14 zile de la camera de garda.
Copilul 2 (7 luni) nu a fost încă diagnosticat cu varicela...probabil urmează să aibă și acesta în următoarele zile.
Mama se afla in CCC pentru copilul 2, cel fără varicelă.
Întrebarea:
Poate tata beneficia de CM pentru îngrijirea copilului bolnav pentru 14 zile pentru copilul 1 care are varicelă? Exista vreo baza legala?
Știu că acest concediu se da pe baza CNP-ului copilului și o declarație cum că celălalt părinte nu beneficiază de CM pentru același copil. Totuși, medicul de familie nu dorește să elibereze acest concediu.
Daca am semnat un nou contract de munca pe perioada determinata cu statul incepand cu septembrie 2019, mai beneficiez de vouchere de vacanta pentru ultimele luni din acest an?
Eu revin din CCC (febr.2018 - sept.2019) si din pacate nu am stiut ca puteam beneficia si anul trecut pe baza unei cereri. Asa este? Oare mai pot face ceva?
1. Daca revin in piata muncii dupa CCC pe un alt contract, nou si inca nesemnat, intrucat cel pe care l-am suspendat a fost pe perioada determinata si s-a sfarsit de ceva vreme...eu de unde iau decizie de reluare a activitatii? Pe baza a ce contract, daca acesta nou o sa fie valabil incepand cu 23 septembrie?
2. Nu am facut cerere de reluare a activitatii pentru ca nu reiau activitatea pe baza aceluiasi contract. Oare trebuia sa o fac?
3. Niste termene de depunere acte?
Am 3 nelamuriri legate de banii ce pot fi luati de o viitoare mama.
Sunt doctoranda cu frecventa si cu bursa ce ar trebui sa-mi inchei stagiul doctoral la sfarsitul lunii septembrie 2017 (atunci se va opri si bursa), dar mai pot beneficia de prelungirea de 1-2 ani, fara bursa, pe care urmeaza sa o fac.
In acelasi timp am lucrat si la plata cu ora pe parcursul semestrului II din anul universitar 2016-2017 (lunile februarie, martie, aprilie, mai), avand contract de munca.
Am de asemenea si un contract de munca in cercetare pe perioada determinata, de la inceputul stagiului doctoral in octombrie 2014 ce se incheie in 31 decembrie 2017. In cadrul acestui contract de munca in cercetare eu nu am primit bani lunar, deoarece a fost platit din baza contractelor castigate de centrul de cercetare (anul acesta, 2017 am primit de exemplu doar 3 luni - ianuarie, frebruarie, martie si de atunci nimic).
Urmeaza sa nasc in luna ianuarie 2018 si de aici si cele 3 intrebari:
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru crestere copil din luna ianuarie 2018 ar trebui ca in momentul nasterii sa am un contract de munca valabil sau este de ajuns prelungirea contractului de studii doctorale?
2. Pot primi bani pentru concediu prenatal/postnatal pe baza contractului de munca in cercetare? Cum va fii calculata aceasta suma tinand cont ca nu am primit bani lunar?
3. Daca, in conditiile in care nu as beneficia de acesti bani pe concediu prenatal, deci practic ar ramane 3 luni fara castiguri financiare (octombrie, noiembrie si decembrie) la calculul indemnizatiei s-ar tine cont de veniturile inregistrate incepand cu luna septembrie 2017 timp de 12 luni, unde am avut venituri in fiecare din cele 12 luni anterioare (bursa + salariu)?
Astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra!
Va multumesc anticipat!
Am doua nelamuriri legate de banii ce pot fi luati de o viitoare mamica.
Sunt doctoranda cu frecventa si cu bursa ce ar trebui sa-mi inchei stagiul doctoral la sfarsitul lunii septembrie 2017 (dar mai pot beneficia de prelungirea de 1-2 ani). In acelasi timp am lucrat si la plata cu ora pe parcursul ultimului an, avand contract de munca semestrul II din anul universitar 2016-2017. Am de asemenea si contract de munca in cercetare pe perioada determinata,de la inceputul stagiului doctoral in oct 2014 ce se incheie in dec 2017. In cadrul acestui contract de munca in cercetare eu nu am primit bani lunar, deoarece a fost platit din baza contractelor castigate de centrul de cercetare (anul acesta, 2017 am primit de exemplu doar 3 luni si de atunci nimic).
Urmeaza sa nasc in luna ianuarie 2018 si de aici si cele 2 intrebari:
1. Pot primi bani pentru concediu prenatal/postnatal pe baza contractului de munca in cercetare? Cum va fii calculata aceasta suma tinand cont ca nu am primit bani lunar?
2. Daca, in conditiile in care nu as beneficia de acesti bani pe concediu prenatal, deci practic ar ramane 3 luni fara castiguri financiare (octombrie, noiembrie si decembrie) la calculul indemnizatiei s-ar tine cont de veniturile inregistrate incepand cu luna septembrie 2017 timp de 12 luni, unde am avut venituri in fiecare din cele 12 luni anterioare?