avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate simona_deleanu

Activitate simona_deleanu

Buna ziua, da se plateste impozit pentru fiecare imobil, asa cum era deja fixat la taxe si impozite, pentru ap. 1 si pentru ap. 2. Intrebarea mea se referea la supraimpozitarea unei persoane care detine 2 imobile/apartamente. Daca aceasta mai este in vigoare si care este cuantumul in conditiile in care persoana detine 2 imobile/apartamente.
Buna ziua, mai exista in 2021 o prevedere legislativa care sa presupuna supraimpozitarea persoanelor care detin mai multe imobile? Mama mea locuieste intr-o casa impartita in 2 apartamente (cu numere de carte funciara diferita, la aceeasi adresa), este proprietara unuia dintre ele, iar procedura de obtinere a certificatului de mostenitor pentru cel de-al doilea apartament este in curs de finalizare. Astfel ca as dori sa stiu daca incepand cu anul 2022, in calitate de proprietar al ambelor apartamente, ea va trebui sa plateasca suplimentar impozitul pe casa si curtea aferenta. Va multumesc.
Conform articolului Căsătoria în 2018: De ce acte ai nevoie când mergi la primărie publicat in ianuarie 2018, Cei care s-au decis să-și unească destinele în fața legii trebuie să meargă la primărie să facă o declarație de căsătorie, în localitatea în care măcar unul dintre ei are domiciliul sau reședința.
Intrebarea mea este daca locuim in Bucuresti, dar fiecare este din alta localitate, daca avem viza de flotant in Bucuresti, putem sa ne prezentam la primaria sectorului in care locuim?
Noua lege a salarizaii unitare prevede modificarea calculului sporului de doctorat. Legea aplicata pana acum prevedea calcularea sporului ca 15 % din salariul brut al respectivei persoane, iar acum legea prevede calcularea ca 50% din salariul minim brut pe economie (deci 50% din 1450 lei). Exista insa un decalaj in aceasta recalculare in functie de categorii/grupe de bugetari? Pentru ca sunt bugetari care primesc din luna august, altii care primesc din septembrie si altii carora li s-a spus ca acordarea se face incepand cu 1 ianuarie 2018.