avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate jana orascu

Activitate jana orascu

Buna ziua
As dori sa aflu daca pot beneficia de vechime in munca in cazul in care ,timp de 22 de ani mi-am insotit sotul la munca in strainatate pe perioada 1997 pana in noiembrie 2018.
Precizez ca sotul a fost trimis la munca in Federatia Rusa la jnceput de Banca Nationala a Romaniei la Banca Internationala de Cooperare Economica iar mai apoi de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei.
In momentul in care a fost trimis la post la Banca Internationala de Cooperare Economica eu lucram la Holding Energi-Co , firma particulara , cu contract individual de munca care mi s-a desfacut cu acordul partilor.
Momentan figurez cu 9 ani de munca in Cartea de munca pe care o am in casa.
Doresc sa aflu daca acei 22 de ani pe care i-am petrecut alaturi de sotul meu in Federatia Rusa se pot adauga ca vechime in munca si daca da, ce trebuie facut si cui sa ma adresez in acest sens?
Multumesc anticipat pt.orice raspuns profesional.
Discuție custodie minor
cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau copilul cu mine ( cu chirie ) inca de la introducerea actiunii de divort ?
cum se face partajul in cazul in care as divorta de sotul agresiv cand suntem casatoriti de 25 de 25 ani si l-am insotit la post in strainatate ca persoana cu statut diplomatic , el avand loc de munca iar eu in calitate de sotie - am fost casnica , neavand drept de munca fara cetatenia tarii respective ? In timpul casatoriei a cumparat un ap.de 3 camere in bucuresti si a strans bani in conturi personale , 3 din ele sunt pe numele meu dar wl ma ameninta ca , nelucrand acolo nu am drept la nimic.Prexizez ca nu am nici drept de pensie pt
ca insotindu-l la post in strainatate , mi-am lasat serviciul .
ce condamnare risca agresorul cand a lovit sotia ?
cum se poate transfera pensia pt o persoana care vrea sa-si pastreze domiciliul in bucuresti dar locuieste la casa sa din alt judet?