Buna seara. Am si eu o intrebare. Sunt cu viitoarea sotie de 3 ani, urmeaza sa ne casatorim (momentan concubin) , ea a fost data in judecata de fostul sot pentru pensie alimentara si 2 weekenduri pe luna, le-a si castigat, copilul nu vrea sa mearga la el ... in fine , acum sotia a fost executata silit pe conturi pentru plata cheltuielilor de judecata , cheltuieli pe care noi le-am platit in urma cu 4 luni (avem dovada platii) acum ne cere iar aceeasi suma si nu recunoaste plata, am facut contestare la executare. Problema pentru care scriu e alta:
Pensia alimentara a copilului este bagata in cont pe luna noiembrie si nu o putem scoate, alocatia copilului 150 ron la fel blocata in cont. Intr-un cuvant de 2 saptamani noi nu putem folosi banii acestia din cont, bani care nu sunt venituri! Banca nu vrea sa deblocheze suma pentru ca zice ca executorul a pus pe cont poprirea, tatal care nu recunoaste ca a facut cerere de executare... pe scurt sunt singurul intretinator al mamei si copilului de 2 saptamani (sotia momentan nu lucreaza, ceva provizoriu) ce pot face legal impotriva tatalui ca avem banii blocati in conturi. Mentionez ca la banca am facut reclamatie cf art 781 cod civil sa imi deblocheze suna, la executor am trimis dovada platii saptamana trecuta si a zis ca revine cu raspuns sa nu fie vreo eroare. Dar pe de alta parte viata mea si a viitoarei sotii si copilului este periclitata din cauza conturilor blocate!
Acte false, marturie mincinoasa la raspunsurile catre judecator
Am avut ieri un termen de judecata eu fiind in postura de martor. Viitoarea mea sotie avand un copil cu fostul sot. El a dat-o in judecata cerand in instanta sa ia copilul la el acasa intr-un alt oras si micsorarea pensiei alimentare la 25 la suta. Mentionez ca acum 2 ani la divort notarial a fost stipulat ca va da pensie alimentara x ron si are dreptul un weekend pe luna sa vina sa isi vada copilul in localitatea de domiciliu. Cu toate astea semnate la notar nu a fost multumit. El nu e interesat de copil este interesat sa ii faca rau viitoarei mele sotii. Amenintand inca din prima zi de divort ca ne vedem la tribunal si te fac sa regreti ca am dovortat. Penl langa pensia alimentara a fost mentionat in actul notarial ca va contribuii cu bani in activitatile copilului, medicamentatie si altele daca este cazul. O singura data in 2 ani a dat 100 ron pentru medicamente. Noi avand bonuri pastrate de aprox 1450 ron. Cheltuieli ce trebuiau impartite si el nu a respectat acel act. Dar tot el vrea mai multe drepturi. Acum mai pe scurt. Ieri a fost procesul. Avocata noastra a venit la lupta fara arme(nimic) noroc ca aveam noi la noi cate ceva (tabel vizite) etc. A fost ceruta înainte de judecata sa se faca o ancheta sociala. Ancheta care la noi sa facut la el nu. El in momentul de fata neavand un domiciliu. Sta la sora lui intr-un apartament cu 2 camere. La proces a declarat ca locuieste doar cu sora lui. Asta fiind o marturie mincinoasa (sta si cu cumnatul lui si uneori mama lui aprox 5 zile pe saptamana). Bunica din partea lui prin actul notarial a fost stipulat ca are dreptul o data pe an la vizita. Dar a vazut-o de mai multe ori. A recunoscut ieri in proces ca de 4 ori intr-un an. A vazut-o pe ascuns fara stirea mamei. Tatal venind cu bunica dupa el si copiluo avand 4 ani spunandu-ne noua ca a fost o baba cu tatal ei. Ca nu o cunoaste copilul a vazut-o cand era mica de 2 ani pe bunica. Judecata s-a amanat noi cerand amanare pentru ca la el nu s-a facut ancheta sociala la el la domicilium de ce nu stiu? Vreau sa stiu ce conditii are pentru a lua copilul 2 weekenduri acolo pe luna. Pe el nu la interesat daca copilul e bolnav el daca avea vizita in weekendul respectiv si era anuntat ca e copilul bolnav venea la usa sau zicea ca nu vrem sa ii dam copilul. A fost la un moment dat nevoie de interventia politiei ca a venit la vizita si 3 ore a stat la bloc si a sunat la interfon. El stand intr-un apartament cub2 camere cu sora, cumnatul si uneori mama lui nu cred ca are conditii pentru a tine un copil de 4 ani peste noapte acolo ( mentionez ca , copilul este foarte atasat de mama mai ales dar si de mine, cand vine vizita cu el nu vrea sa se duca, cand suna sa vorbeasca cu copilul discutia tine maxim 1 -2 minute. Apoi copilul bagand telefonul sub perna sau intr-un sertar. Copilup are momente cand vine obosita chiar extenuata de la intalnirile din weekend ducand-o in malluri si parcuri. Ia cumparat copilului de 3 ani jumate acum ceva timp pocnitori ( pe care le avem acasa) copilul plange daca nu doarme cu mama . Acum ce e de facut pentru urmatorul termen care va avea loc peste aprox 1 luna jumate??? Rezolv ceva cu ancheta psihosociala? Daca cer ancheta la urmatorul termen o primesc? Sa puna copilul langa mama si tata si sa vada comportamentul copilului fata de tata? Ca nu vrea? Ca nu e interesata de el? Ca nu doreste sa stea cu el?
Acte false, marturie mincinoasa la raspunsurile catre judecator
S-a rezolvat momentan . O sa depun intampinare in a 25a zi depunere la posta si o sa cer mutarea dosarului la domiciliul minorului. Nu la domiciliul tatalui natural care este la judecatoria pitesti
Este dosar civil. Reclamantul acum vrea mai multe vizite de cat a hotarat si a semnat la notar in momentul divortului. Vrea mai multe vizite cu mama lui la nepoata decat 1 vizita cum a fost de acord la notar. Vrea in loc de suma de 1500 ron care si-a luat singur angajamentul ca ii da el s-a oferit asupra acestei sume sa reduca la 25 % din salariu. Vrea sa ia copilul la el la domiciliu cu toate ca el e din pitesti si copilul se afla in Bucuresti. Si a fost specificat clar de comun acord ca pana la varsta de 8 ani nu va lua copilul tot in actul notarial. Vrea numai drepturi dar nu de dragul copilului ci ca e ofticat ca prietena mea a divortat. Acum e ca o razbunare... am termen 25 de zile sa pun intampinare. Ce imi trebuie ca el sa nu castige tot ce isi doreste?
Ce trebuie facut? Prietena mea are un copil dintr-o alta casnicie care s-a finalizat cu divort la notar in septembrie 2016 cand copilul avea doar 2 ani. La acel moment sotul ei a fost de acord si s-a oferit in actul notarial sa stipuleze ca e de acord sa vorbeasca la telefon cu copilul 1,2 ori pe saptamana, sa o vada la vizita 1 weekend pe luna de comun acord, iar bunica din partea lui o data pe an. Si sa ofere bani copilului 1500 ron lunar plus alte cheltuieli (pastile) S-a intamplat asta pana acum si azi a primit prietena mea un plic de la judecatorie ca el cere sa vada copilul de 2 weekenduri pe luna , bunica de 5 ori pe an. Iad vacantele de paste si de craciun sa oa copilul la el. Noi avem destule dovezi pe camera de la bloc ca bunica im anul 2017 a fost de 7 ori pe ascuns la vizite. Ca el nu a virat in cont decat cei 1500 ron si nu l-a interesat de pastile cu toate ca a fost informat . Ce e de facut?
Buna ziua. Am o intrebare, mai am 1 zi de concediu de odihna pana la sfarsitul anului, iar in octombrie am nevoie de 2 zile libere pentru rezolvarea unor probleme personale. Pot obtine concediu fara plata? Multumesc. Cei de la firma nu vor sa imi dea cele 2 zile.