Buna seara. Am si eu o intrebare. Sunt cu viitoarea sotie de 3 ani, urmeaza sa ne casatorim (momentan concubin) , ea a fost data in judecata de fostul sot pentru pensie alimentara si 2 weekenduri pe luna, le-a si castigat, copilul nu vrea sa mearga la el ... in fine , acum sotia a fost executata silit pe conturi pentru plata cheltuielilor de judecata , cheltuieli pe care noi le-am platit in urma cu 4 luni (avem dovada platii) acum ne cere iar aceeasi suma si nu recunoaste plata, am facut contestare la executare. Problema pentru care scriu e alta:
Pensia alimentara a copilului este bagata in cont pe luna noiembrie si nu o putem scoate, alocatia copilului 150 ron la fel blocata in cont. Intr-un cuvant de 2 saptamani noi nu putem folosi banii acestia din cont, bani care nu sunt venituri! Banca nu vrea sa deblocheze suma pentru ca zice ca executorul a pus pe cont poprirea, tatal care nu recunoaste ca a facut cerere de executare... pe scurt sunt singurul intretinator al mamei si copilului de 2 saptamani (sotia momentan nu lucreaza, ceva provizoriu) ce pot face legal impotriva tatalui ca avem banii blocati in conturi. Mentionez ca la banca am facut reclamatie cf art 781 cod civil sa imi deblocheze suna, la executor am trimis dovada platii saptamana trecuta si a zis ca revine cu raspuns sa nu fie vreo eroare. Dar pe de alta parte viata mea si a viitoarei sotii si copilului este periclitata din cauza conturilor blocate!
Conturi blocate
lcrist
Am o executare silita, vreau sa incep sa platesc rate de 1/3 din salariu dar nu ma pot angaja pentru ca am conturile blocate; orice angajator serios vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cont blocat
carmen_di
Buna ziua,
Cum procedez in cazul in care o banca ma ameninta cu executare silita in conditiile in care am facut platile la zi dar contul este blocat din ... (vezi toată discuția)