avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru20

Activitate Alexandru20

Buna ziua! Care este valoarea taxei judiciara de timbru pentru o cerere de chemare in judecata avand ca obiect UN DREPT DE SERVITUTE LEGALA DE TRECERE pe un teren al carui valoare este de aproximativ 9.300 lei??? Dar in cazul unei Ordonante presedentiale avand acelasi obiect ca cel de sus enuntant?? Multumesc!
Intr-un litigiu de munca, cererea reconventionala se timbreaza??
Cum ma pot indrepta impotriva unui angajat din cauza caruia nu-mi mai pot executa obligatiile contractuale (de a livra legume, flori) deoarece acesta a neglijat serele,( caldura nu a mai functionat, geamurile sparte, etc)
Mentionez ca in contractul colectiv de munca sunt precizate atributiile acestuia.
Raspundere delictuala sau raspunderea patrimoniala a angajatului?
TERMENUL DE EXERCITARE a caii de atac impotriva hotararii prin care s-a decis închiderea proceduri de insolvenţă a debitoarei si radierea debitoarei din registrul comerţului CURGE de la comunicarea sentintei in BPI sau comunicarea acesteia la sediul Creditorului?
Nu reusesc sa inteleg exact termenele in cazul insolventei. Ma puteti ajuta va rog?
In cazul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu de catre un functionar public ("exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia') cu un prejuduciu neterminat exact dar sigur sub 200.ooo Ron, carei instante ii revine competenta materiale ?? Plangerea penala se depune la parchetul de pe langa ce instanta??
Care sunt riscurile ce se regasesc in activitatea desfasurata de catre departamentul juridic din cadrul unei institutii???
Multumesc!

Multumesc!
In cazul in care se doreste studierea documentelor secret de serviciu, cum se poate realiza acest lucru de catre organele statului? Care sunt etapele procedurale? Legislatia in vigoare referitor la acest aspect?
Exista vreo lege care sa reglementeze ce actiuni pot sau nu pot intreprinde detinatorii terenurilor din invecinatatea forajelor de apa minerala si terenurile aflate in zone de protectie sanitara, obligatii pe care le au acestia si eventuale sanctiuni la care acestia pot fi supusi in cazul incalcarii normelor legale ??? Ma intereseaza cel mai mult in cazul terenurilor detinute de primarii.