avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Activitate comanescudumitru2014@gmail.com

Activitate comanescudumitru2014@gmail.com

Am depus o cerere de strămutare , în antet am trecut titulatura instanței iar la sfârșit am greșit instanța cu un treaptă mai jos. Considerați că se impune o cerere de îndreptare? Cu respect,
Dacă hotărârea instanței a fost primită pe 13 ianuarie 2025, termenul de 15 zile pentru a răspunde se calculează începând cu această dată.

În acest caz, termenul de 15 zile se împlinește pe 28 ianuarie 2025 . Aceasta este data cand trebiue sa ajunga plicul meu ca raspunsul să fie în termen? Multumesc!
Pun următoarea( a -3 -a oară) aceeași speță , care are următorul conținut : După primirea deciziei de Recurs principal ,în situația că am depus Contestație în anulare mai sunt obligat să depun cererii de revizuire a fondului si apelului la o lună de la Recursul principal sau sunt considerate premature până primirea hotărârii privind contestația în anulare, iar revizuirea se depune în 30 de zile de la primirea Hotărârii privind contestația în anulare ? ( știe cineva să dea un răspuns legal ?) Cu stimă,
Am pus o întrebare si nu mi-a raspuns nimeni. Vă rog să mă lămuriți despre interpretarea art.511 alin1.pct.1 CPC privitor momentului când începe să curgă termenul de o luna pentru o Revizuire a hotărarii de la fond .Am înteles că începe de la comunicarea hotararii din recurs.
Am vrut sa spun contestatie privind tergiversarea cauzei
Pot fii sactionat deoarece am introdus cererea de tergiverasare a cauzei la o instanta necompetenta?
Buna ziua.Sunt la pensie de invaliditate grd.III .Am depusa de 6 luni adeverinta gr.II nu s-a valorificat si m-as incadra la pensie pentru limita de varsta conform legii 263/2010 art.82 . Azi am primit decizia in baza L360,art.144 tot pentru pensie de invaliditate. Cum au aplicat legea 360/2023 ,daca recalcularea in baza legii 263/2010 prin nevalorificarea grupei II nu s-a facut ?Ce pot face?
În cazul în care ai făcut cerere de valorificare a grupei II de muncă și te încadrezi la art. 82 alin. 1 din Legea 263/2010, vei primi două decizii separate adica una cu valorificarea grupei de munca si una conform legii 360/2023?
Sunt la pensie de invaliditate .Am depus adeverinta de grupa II de 6 luni si nu am primit decizia cu valorificarea acesteia in temeiul legii in vigoare 263/2010-probabil cu reducerea de la gr.II ma incadrez la pensia pentru limita de varsta ,conf.art.82 alin.1.Daca se aplica acest articol si voi iesi la pensie se trimit doua decizii? Una pentru valorificarea gr.II si
transformarea pensiei de invaliditate in pensia la limita de varsta conf.L 263 si una de recalculare conf.L360/2023? Multumesc!