avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate misu2008

Activitate misu2008

De curand am incercat sa I-au un credit ipotecar in vederea achizitionarii unei case. Niciodata nu am avut restante la nimic. Stiindu-ma ''curat'' , intre timp am facut un antecontract cu vanzatorul acestei case. Acum cateva zile mi-a venit raspunsul de la banca , ca mi-au respins cererea de credit pe motiv ca in anul 2017 am facut la solicitarea bancii unde aveam un credit o conversie din franci in lei cu reducere de sold, si apar cu restructurare si din cauza aceasta au refuzat. Am incercat si la alta banca si acelasi raspuns. Mentionez ca nu am avut restante la rate ba chiar am avut rambursari anticipate de-a lungul anilor. Nu am avut idea ca se v-a intampla asa ceva ca nu faceam acea conversie. Ce pot face in cazul acesta? La biroul de credit apar in regula , fara datorii.
Buna-ziua. Pe data de 26.09.2018 impreuna cu alti 26 de proprietari am depus o cerere la presedintele blocului in care solicitam o serie de raspunsuri cu documente justificative asupra unor cheltuieli ale blocului. Acesta petitie am depus-o la presedintele blocului in scris dar numarul de inregistrare l-am primit abia dupa 2 zile. Noi am mentionat verbal faptul ca raspunsul sa fie dat doar la unul dintre solicitanri si acesta sa ii informeze pe ceilalti.Luna aceasta pe data de 06.11.2018 am primit toti semnatarii un aviz de la posta ca avem un colet de ridicat si tot in aceeasi zi s-a afisat si intretinerea cu rubrica separata cu costuri suplimentare de 67 de lei pentru cei care au semnat cererea. Este legal asa ceva mai ales ca termenul legal de 30 de zile a fost depasit? Va multumesc.
Discuție sedinta de bloc
Buna-ziua. Care sunt pasii care trebuiesc urmati intr-o sedinta a asociatiei de proprietari? Trebuie semnat vreun proces verbal cu tot ce s-a discutat in sedinta? In blocul in care stau conducerea asociatiei nu prea este interesata sa vina lumea la astfel de intalniri si acum o saptamana au pus un convocator, un biletel destul de mic, pentru aceasta intalnire intr-un colt pe un grilaj la tabloul electric. Nu era la vedere si foarte mic afisul. Lumea din bloc nu stia de sedinta si am facut eu afise mai mari si le-am lipit pe geamurile de la intrarea in bloc. La sedinta de anul trecut am fost 18 persoane prezente si ei au afirmat ca au 99 de mandate de reprezentare. Presedintele a parasit sedinta si nu a mai revenit motivand a doua zi ca a avut probleme personale. Cand le-am cerut in scris sa se mai faca o a doua sedinta deoarece presedintele nu a fost prezent mi s-a raspuns ca acesta a parasit sala pret de 5 minute mergand la toaleta apoi revenind. total neadevarat deoarece sunt martori care pot confirma ca acesta nu a mai revenit. Va rog dati-mi cateva sfaturi despre ce trebuie sa se intample in aceste adunari de bloc. VA MULTUMESC.
Buna-ziua. Administratorul si presedintele de bloc cate delegatii pot sa aiba intr-o adunare generala? Data trecuta au afirmat ca au 99 de astfel de delegatii din totalul de 176 apartamente. Va multumesc.
Buna-ziua. In cele din urma mi s-a raspuns referitor la salariile celor din conducerea Asociatiei dar eu i-am mai sesizat deoarece sedinta care a fost tinuta in acest an si la care au participat aproximativ 15 persoane , am considerat ca trebuie reprogramata din lipsa de cvorum , mai ales ca Presedintele blocului a parasit respectiva sedinta ( dupa 20 minute ) , iar pana la finalul ei ( aprox 2 ore )nu a mai aparut in sala. A doua zi cand l-am intrebat de ce a plecat , mi-a raspuns ca a avut niste probleme personale. Mi s-a raspuns pe un ton foarte ironic intr-o scisoare pusa in cutia postala ca Presedinte a parasit sedinta doar 10 minute pt a merge la toaleta. Eu am stat pana sedinta blocului s-a terminat , omul acesta nu a mai revenit in sala. Cata bataie de joc si nesimtire sa ma faca si orb si prost??? Am mai vorbit cu locatari din bloc dar nu vor sa faca nimic , majoritatea sunt batrani sau nu le pasa. In aceasta situatie eu ce pot face pt ca nu ii pot lasa sa isi bata joc de mine. Va multumesc.
Buna-ziua. In cele din urma mi s-a raspuns referitor la salariile celor din conducerea Asociatiei dar eu i-am mai sesizat deoarece sedinta care a fost tinuta in acest an si la care au participat aproximativ 15 persoane , am considerat ca trebuie reprogramata din lipsa de cvorum , mai ales ca Presedintele blocului a parasit respectiva sedinta ( dupa 20 minute ) , iar pana la finalul ei ( aprox 2 ore )nu a mai aparut in sala. A doua zi cand l-am intrebat de ce a plecat , mi-a raspuns ca a avut niste probleme personale. Mi s-a raspuns pe un ton foarte ironic intr-o scisoare pusa in cutia postala ca Presedinte a parasit sedinta doar 10 minute pt a merge la toaleta. Eu am stat pana sedinta blocului s-a terminat , omul acesta nu a mai revenit in sala. Cata bataie de joc si nesimtire sa ma faca si orb si prost??? Am mai vorbit cu locatari din bloc dar nu vor sa faca nimic , majoritatea sunt batrani sau nu le pasa. In aceasta situatie eu ce pot face pt ca nu ii pot lasa sa isi bata joc de mine. Va multumesc.
Buna-ziua. Ca proprietar vreau sa stiu cu ce suma sunt platiti lunar angajatii blocului ( administrator , cenzor , presedinte etc. ) . Acum 2 luni am facut o cerere in acest sens cu nr de inregistrare luat de la conducerea asociatiei si mi-au scris decat salariul femeii de serviciu si al casierului. Acum 3 saptamani am facut din nou cerere cu aceeasi problema. Deocamdata nu am primit raspuns dar intr-o zi m-am intalnit cu Presedintele blocului si mi-a spus ca nu poate sa imi zica ce salariu au deoarece este confidential si ei nici nu sunt angajatii blocului. Ce pot face in aceasta situatie ??? Va multumesc.