Pentru calculul venitului net /membru de familie se adaugă și tichetele de masă ? Am divorțat recent și am făcut o cerere la Primărie, pentru acordarea alocației de susținere a familiei(monoparentale) , dar mi-au spus că depășesc cuantumul.Eu cred că aceste tichete nu ar trebui luate în seamă , deoarece nu sunt venituri cu caracter permanent.Vă mulțumesc!
Cum pot afla ce venituri are soțul meu (cu care sunt în divorț), el fiind șofer de TIR pe comunitate, dar necunoscând date despre firma la care lucrează? El este angajat în România cu salariul minim, dar, în fapt lucrează în Spania?
Bună ziua! Sunt în divorț, aproape de final (după violențe, alcool și 2 ordine de protecție într-un an), am 4 copii cu soțul meu ( doi minori și doi majori). Una din fiicele majore e studentă în anul 3. Soțul nu mai contribuie în niciun fel la nimic, din luna iunie 2017. E șofer pe TIR, angajat la o firmă din Bistrița, de unde primește salariul minim pe economie, dar el în fapt, lucrează în UE, pe Comunitate, fiind probabil "detașat" ( nu cunosc exact situația), el ia 2000 de euro/lună, de la firma din Spania (Barcelona). Întrebarea mea este: cum aflu exact veniturile lui (pentru stabilirea pensiei alimentare), atâta timp cât în țară figurează la Adm., Financiară doar cu salariul minim pe economie??
Am obținut ordinul de protecție la începutul lunii (prima dată s-a amânat cauza , apoi am depus probe audio și înscrisuri , care dovedeau violența verbală și fizică ale soțului meu față de mine și copiii noștri).S-a admis cererea și a fost emis ordinul de protecție... L-a încălcat de 3 ori și ducându-mă la poliție au spus că nu l-a încălcat , dacă nu a fost violent atunci când ne-a contactat....Nu au ce face...(de când s-a emis a mers cu una din fiicele noastre și i-a cumpărat telefon nou , haine în valoare de 2000 lei, deși nu avea voie să se apropie la mai puțin de 200 m de mine sau copii și nu avea voie să ne contacteze în vreun fel..) Apoi a oprit-o fe altă fiică a noastră pe stradă și a abordat-o , apoi mi-a trimis mie mesaj... Sunt 3 încălcări ale ordinului și nu mă ia nimeni în seamă... Acum a făcut recurs ... Ce trebuie să fac ?? Am depus probe clare atunci , mai trebuie să duc alte probe ?? Cum procedez?? În cinci zile trebuie să depun ...ce??? Am depus deja!!! Eu m-am apărat singură , neavând posibilități materiale , el are bani și-l apără un avocat...Vă rog , dacă puteți , să-mi răspundeți cât de repede , pentru a avea timp să depun alte probe (dacă ar mai fi cazul)!
Am depus o cerere pt ordin de protecție (restricție), azi am avut termen și doamna judecătoare nu mi-a admis admis ca probă un cd , pe care am înregistrate violențele verbale ale soțului meu și amenințările lui la adresa mea și a copiilor mei. Deoarece la momentul comiterii faptelor eram acasă doar împreună cu copiii, nu pot demonstra altfel ceea ce a făcut . I-am spus doamnei judecător că și polițistul a auzit și a văzut o parte dintre fapte , a admis audierea polițistului luni, la ora 10. Întrebare: având în vedere că am probe (cd-ul cu scandalul și prezența copiilor) cum pot să adaug probele sau audierea copiilor?? Menționez că am făcut cererea singură , de pe net , fără avocat, iar nepricepându-mă , nu am știut că și copiii sunt victime , am scris că victima sunt eu. Până luni , aș putea mâine să reformulez sau să cer audierea copiilor și să depun acum , ca probă cd-ul?? Vă mulțumesc!
Mm
Domnule Popa , vă mulțumesc mult pentru răspuns , am rezolvat azi la medicina muncii , cu multă înțelegere și profesionalism! Motivul pentru care oncoloaga nu mi-a dat referat este, citez: Nu vă dau nimic , eu nu-s secretară , să-mi dea medicina muncii în scris , cu semnătură , parafă și nr. de înregistrare , să formuleze o cerere în scris ! " Apoi gândindu-se mai bine , a zis:" O să mă interesez dacă îmi decontează CASS referatul , că dacă nu , nu sunt obligată să vi-l dau"!!! Este lesne de înțeles din ce motiv s-a comportat așa!!! Într-un an și jumătate de vizat câte-un concediu medical de-al meu nu a primit nimic din partea mea !! Frumos , nu?? A propos: am înregistrat audio toată convorbirea !!Acum nu mai contează , îmi pot relua activitatea , asta e cel mai important !! Vă mulțumesc , din tot sufletul că mi-ați răspuns!!!La revedere!
Azi trebuia să încep serviciul , după 1 an jumate de CM , dar oncoloaga nu vrea să-mi dea un referat sau raport medical cu situația bolii , pentru a-l duce medicului de la medicina muncii!!! Și astfel , nu pot începe lucrul. Ce-i de făcut , având în vedere că eu vreau să muncesc pentru că îmi întrețin singură 4 copii , soțul părăsindu-ne acum 4 luni????Vă rog să-mi răspundeți urgent!!!