avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Activitate Bibi2009

Activitate Bibi2009

Soluția a fost : obliga BRD Asigurări de viață să achite reclamație BRD Society Generale SA suma pentru acoperirea creditului contractat de defunctul V.M. . Doar că până la finalizarea procesului eu am plătit lunar toate ratele acoperind toată valoarea restanta. Cum ar trebui să procedez acum? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara. Dacă nu e tarziu am avut aceeași problemă cu aceeași banca. Am deschis proces pe care l-am castigat , iar acum astept sa recuperez banii ( creditul l-am terminat de platit până la finalul procesului).
Bună seara. În urma decesului tatălui meu am rămas să plătesc ratele restante. Am făcut dosarul pentru BRD Asigurări de viață pentru a se acoperi suna restanta dar a fost refuzat pe motiv că tatăl meu avea doua valori tensionale mai mari in ultimii 5 ani. Am deschis proces pe care l-am castigat. As vrea sa stiu cand voi primi valoarea ratelor plătite înapoi ( pe perioada procesului am terminat de platit creditul ). Pana acum am primit doar cheltuielile de judecată. Mulțumesc mult pentru răspuns.
Buna ziua. Că și mulți alții mă aflu într-un impas și-a am nevoie de un sfat. In 2015'tatal meu a făcut o refinanțare a unui credit la BRD , completând și acea asigurare de viață. In 2017 a decedat , cauza decesului fiind o pancreatita acuta. Cei de la banca ne-au sfătuit să facem dosarul de despăgubire. BRD Asigurări de viață a refuzat despagubirea pe motiv că în fișa medicală de la medicul de familie apare la un moment dat o valoare tensională mai mare care s-a reglat de la sine. Concluzia asigurătorilor a fost că tatăl meu nu a declarat că este hipertensiv și de aceea nu poate fi acceptată despagubirea. Menționez că tatăl meu nu a luat niciodată medicație pentru inima.
Bina ziua. Revin si eu cu o problema pe care o au multi din cei care au imprumuturi in banci. In luna aprilie 2017 tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit cu un sold la data decesului de 32826 ron. Am facut dosarul pentru BRD Asigurari de viata iar raspunsul primit a fost negativ. Au spus ca nu putem beneficia de despagubire deoarece in momentul semnarii actelor nu a declarat ca a fost diagnosticat cu hipertensiune arteriala, asa cum reiese din fisa medicala a medicului de familie. Am facut contestatie explicand faptul ca tatal meu nu a suferit de aceasta boala si ca cele doua valori tensionale marite din fisa au survenit ca urmare a doi factori declansatori ( un traumatism, o alergie ) ce nu aveau nicidecum legatura cu inima. De altfel din fisa reiese clar ca tatal meu nu a beneficiat niciodata de tratament pentru nici o boala cardiaca , nu a fost niciodata la un medic cardiolog pentru a fi disgnosticat cu hipertensiune. In fisa apar cele doua valori crescute la o distanta de trei ani, una in 2012 si una in 2015 . Eu consider ca tatal meu nu a declarat eronat starea de sanatate in momentul semnarii actelor si cred ca acesta este doar un motiv pentru a nu despagubi . Vreau sa specific ca tatal meu a decedat subit, ca urmare a unei pancreatite acute necrotico hemoragica fara nici o legatura cu inima ( dupa cum reiese din certificatul medical constatator ).Va rog sa imi spuneti care este punctul dumneavoastra de vedere si daca as putea da in judecata firma de asigurari. Multumesc si o zi buna.