avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate horea

Activitate horea

In acest caz, solutia exprimata de colegul meu este cea mai buna. Dar pe viitor incercati sa semnati inainte o comanda de servicii sau un contract si corespondenta cu cealalta parte sa o aveti in scris (chiar comunicari pe e-mail). Succes!
Răspuns la discuția taxa de timbru
Eu zic ca se timbreaza la valoarea conventiei intrucat art. 1 ind. 1 din Legea 146/1997 prevede ca:

Dispozitiile alin. (1) se aplica in mod corespunzator si cererilor privind declararea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial, precum si cererilor privind constatarea existentei sau inexistentei unui drept patrimonial; cererea privind repunerea partilor in situatia anterioara este scutita de taxa de timbru daca este accesorie cererii privind declararea nulitatii, anularea, rezolutiunea sau rezilierea actului juridic patrimonial.

Iar in acest caz este vorba de declararea rezolutiunii unei conventii. Insa, in practica, depinde mult si de instanta si cum interpreteaza aceasta legea.
Exista multe acte normative care stabilesc astfel de interdictii asa ca depinde ce domeniu va intereseaza. Pentru inceput ar fi bine sa consultati legislatia indicata pe site-ul www.anpc.gov.ro - siteul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
Fiind creditor al acestei societati, Dvs. veti beneficia de distribuirea sumelor provenite din vanzarea activelor societatii respective in functie de ordinea stabilita in Legea 85/2006 privind procedura insolventei. Asa ca nu e neaparat sa asteptati distribuirea din capitalul social al societatii care poate in realitate nici nu exista.

Pentru a participa la procedura insolventei, trebuie sa fiti inscris in tabelul creditorilor acestei societati - aceasta obligatie o are administratorul judiciar in cazul salariatilor insa trebuie sa verificati ca sa fiti inregistrat cu toata creanta.
in cazul in care o societate pe actiuni procedeaza la vanzarea unui teren inclus in capitalul social, care sunt efectele acestei operatiuni?
din cate am inteles, fie se reduce capitalul social cu valoarea terenului la momentul la care a fost adus ca aport, fie suma de bani inlocuieste terenul in capitalul social. dar la ultima varianta apar doua probleme: ce se intampla daca valoarea terenului la momentul vanzarii este mai mare dacat valoarea terenului de la momentul aportului? se inlocuiesc valorile sau trebuie sa se realizeze o majorare de capital pentru diferenta? dar ce se intampla daca valoarea terenului este mai mica? trebuie sa se reduca capitalul social?

multumesc