avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Aurel Marin

Activitate Radu Aurel Marin

De curand am iesit la pensie ptr limita de varsta, bugetar iar am de primit diferente de salariale castigate de sindicat..sentinta definitiva si executorie..guvernul zice ca le da esalonat in cinci ani. Cum pot sa le primesc acum ???! Cese intampla in caz de deces ???! Eu am intrebat la PRO LEX dar na am primit un raspuns/ajutor clar...Ce se poate face???! Va multumesc. Cu stima, Radu A.M.
1) in data 12.03.2018 inplinesc 65 de ani. actualmente sunt angajat/salariat in administratia locala. Cat mai merg la slujba si ce trebuie sa fac eu ???!!!
Am auzit ca la data cand am 65 de ani trebe sa inceteze CIM si nu mai am voie sa lucrez mai departe nici o zi (doar la privat) ..Apoi trebe sa depun " ""cererea de acordarea pensiei pentru limita de varsta"' la Casa de pensii cu documentele cerute...si astept doua-trei luni pana vine pensia...Si ce fac in tot acest timp???Cu ce traiesc??? Cum imi platesc facturile la utiliitati??? Oare s-a gandit cineva la asta ???
2) am solicitat la Casa de Pensii o simulare ...am primit un "" bulatin de calcul privind acordarea pensiei anticipate partial ""(24.11.2017. stagiul total de cotizare de 39 ani si 25 de zile...iar numarul total de puncte este de 49.23456...rezulta un cuantum al pensiei de 1.584 lei.Sa inteleg ca sunt penalizat cu ceva fiind vorba de anticipare partiala ??? Care ar fi procentul de penalizare ???
Va multumesc anticipat. Cu stima, ec. Radu Aurel - Marin
Bine, dar nu suntem egali in fata legii??!! Daca in lege apare asa ceva pentru dascali, prin similitudine nu se aplica la totii bugetarii??!!
Exista sigur, vezi LECEA 85/2016. art. 3 ' Pentru personalul didactic pensionat, care este îndreptăţit să primească diferenţe salariale pentru perioada prevăzută la art. 2, plata acestora se face într-o singură tranşă, iar pentru personalul didactic care se pensionează după data intrării în vigoare a prezentei legi, plata diferenţelor salariale se face eşalonat, astfel încât să fie încheiată cel mai târziu la data pensionării." Ori daca la dascali se poate, corect ca se poate in toate cazurile similare (zic eu). Ce parere aveti ??!!
Intr-o situatie similara,(stiu sigur), celor din invatamant la iesirea la pensie sau acordat toate sumele castigate in instata...si la ei a aparut defalcarea pe 5 ani...eu cred ca e normal asa...cine stie unde esti peste 3-4 ani(daca mai esti)...
Abuzez de gentiletea d-voastra si insist ...Aceste drepturi banesti afecteaza cuantumul pensiei viitoare si daca primesc aceste sume dupa pensionare inseamna ca voi pierde ... Eu daca datoram ceva institutiei precis ca nu imi semna fisa de lichidare si nu cred ca puteam cere pensionare..Deci ce ar fi de facut??!! Multumesc anticipat. Cu stima, Radu A.M.
Răspuns la discuția Diferente drepturi salariale 2018
Multumesc ! asta ar insrmna alti bani, alta distractie.. poate ar fi cazul sa continue/intervina din nou sindicatul nostru PRO - LEX, care a gastigat acordarea diferentelor...
Răspuns la discuția Diferente drepturi salariale 2018
Si cine ma poate totusi ajuta ???
Răspuns la discuția Diferente drepturi salariale 2018
Suma bruta, bine' nteles...fiind vorba de drepturi salariale...
Răspuns la discuția Diferente drepturi salariale 2018
Da ! Dar in noiembrie 2017 , cand nu aparuse obligatia platilor (CAS, CASS, etc.) niumai de catre angajat...Ca de' aia au pus plata pe 5 ani...