avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate PerpetuumMobile

Activitate PerpetuumMobile

Răspuns la discuția Rascumparare debit
Multumesc de raspuns. Procedura de executare silita este in desfasurare deja, contestatia la executare fiind respinsa. Nu sunt expert, dar nu cred ca mai au nevoie de recunoastere a datoriei in situatia asta, nu?
Buna ziua,
Sunt in situatia de garant pentru un SRL (contract de fidejusiune) care nu a putut sa-si mai onoreze datoria catre o banca.
Banca a vandut creanta care a fost preluata de catre o firma de recuperare creante.
Firma imi ofera posibilitatea de a-mi rascumpara creanta pentru o suma mult mai mica decat a reprezentat creditul (circa 11%).
Exista vreo capcana in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Buna seara, as dori si eu o opinie de la un specialist va rog frumos.

Speta este in felul urmator:
Am contractat un credit de la o banca in vederea achizitionarii unor utilaje prin fonduri nerambursabile. Firma respectiva mi-a dat teapa si am atacat pe parte penala.
Dar banca a vandut creanta catre o terta parte, o anume APS delta cu care nu am avut nicio intelegere si acum ei vor sa execute.
Avocatul meu a facut contestatie la executare, dar judecatorul a respins solicitarea ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă (executorul judecatoresc) si a continuat prin a respinge si contestatia impotriva APS delta ca fiind neintemeiata.

Intrebarea mea este: Ar trebui sa imi schimb avocatul sau judecatorul a legalizat, in mod indirect, camataria? (mentionez ca APS delta nu este inregistrata la BNR in scopul de a primi bani cu dobanda).

Va multumesc
Răspuns la discuția Executare silita legala sau nu?
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate, am luat legatura cu executorul judecatoresc si, in functie de raspunsul acestora, am sa iau masurile corespunzatoare.
Va doresc o seara buna in continuare!
Răspuns la discuția Executare silita legala sau nu?
Multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
As dori insa un raspuns mai detaliat, in special cu privire la ce ar trebui sa comunic catre executorul judecatoresc in aceasta situatie.
Buna seara,

Am nevoie de ajutor in legatura cu o speta si posibil de un avocat care sa ma reprezinte. O sa scurtez povestea in interesul timpului, dar o pot elabora la cerere:

Am contractat un credit de 70.000 de euro de la o banca in vederea obtinerii unor fonduri europene nerambursabile. M-am angajat ca raspund si cu bunurile firmei nou infiintate, precum si cu ale mele personale. Mentionez ca am depus un avans de 18.000 de euro catre plata acestui credit.

Urmarind cu strictete procedura accesarii de fonduri pentru Romania, am organizat o licitatie, am selectat oferta castigatoare (care continea detalii tehnice si fotografii cu utilajele in speta), apoi am contractat creditul bancar si am platit integral utilajele respective, urmand ca FEADR sa vireze suma de 49.000 de euro bancii, ramanand doar un credit de 3.000 de euro pe care urma sa il achit ori integral, ori pe o perioada de 1 an (daca nu ma insel).

PROBLEMA a intervenit atunci cand firma care a castigat licitatia a livrat alte utilaje decat cele din oferta castigatoare, ceea ce m-a determinat pe mine sa nu depun cererea de finantare, deoarece as fi facut-o stiind foarte bine ca utilajele respective nu aveau nici pe departe valoarea din contract.
Deci am pierdut si proiectul european, si am si ramas si cu o datorie in banca. Am formulat plangere penala in acest sens.

Dupa aproximativ 4 ani de zile, in care nu am mai primit nicio notificare de la banca, in ciudat faptului ca i-am contact eu de doua ori, am primit intr-un final o notificare de executare silita de la un executor judecatoresc, dar la in loc de banca alta este vorba de o alta firma cu care eu nu am incheiat niciun acord. Mentionez ca aceasta firma isi are sediul in Luxembourg, fara filiala in Romania. Valoarea totala a sumei datorate este acum aprox. 77.000 de euro, in ciuda faptului ca valoarea creditului a fost de 70.000 - 18.000 deja depusi = 52.000 de euro.

Mentionez totodata ca a existat si un proces civil despre care eu nu am fost informat, intentat de catre executor pentru a putea executa silit.
In tot acest timp eu nu am primit nicio informatie cu privire la aceasta a treia companie care este acum proprietarul creantei, ci m-am trezit pur si simplu ca vor executa in 7 zile de la anuntare.

Este legala aceasta executare silita avand in vedere ca banca a vandut creanta catre o firma de recuperari creante fara acordul meu?
Avand in vedere complexitatea situatiei, care este cea mai buna cale de atac?