avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Gica94

Activitate Gica94

Bună ziua !
Un localnic , din satul meu , doreste sa construiasca un drum de acces pe proprietatiile oamenilor ( drumul va fi intr o zona montana si va distruge foarte mult terenul ) .
A inceput sa faca un tabel pe baza de semnaturi cu proprietarii terenurilor respective ( in tabel scrie daca sunt de acord cu , constrirea , dar fara PRETENTII) - cel mai probabil vrea sa obtina fonduri fiind zona montana defavorizata )
Poate construi acest drum fara avize , autorizatii , fara acordul primariei ? Are o importanta acel tabel semnat( se poate construi , doar pe baza acedtuia ) ?
Unde as putea sa ma interesez daca constructia se face pe Fonduri Europene ?
Multumesc ! O zi bună !
Am cumparat o casa cu un teren in urma cu 3 ani ! Vecinul din partea dreapta imi spune ca imi face gard prin curte fiindca acesta sustine ca are 90 de cm la mine in curte . Am gasit un act din anul 1957 si o autorizatie de costructie din anul 1972 in care care imi arata latimea la drum si lungimea terenului , respectiv si a vecinului .Inainte de a cumpara casa , fostul proprietar a facut cadastru din care reiese ca nu am acea latime la drum , respectiv suprafata a terenului care reiese din actele mentinute mai sus , diferenta de teren find la vecinul in curte ..din autorizatia de costructie din anul 1972 arata dimensiunea la drum atat a terenului meu, cat si la al lui, 13 m eu , respectiv 20 m el ..din cadastrul meu acum reiese ca eu am 12 ,3 m , iar vecinul 20 .7 m .mentionez ca si vecinul a facut cadastru si are trecuta latimea terenului sau de 20.7 m ..cadastrul lui fiind facut dupa aproximativ un an de al meu ..poate sa mi facă gard prin curte daca si actele acelea pot fi luate in considerare de catre instanta ?
Discuție Fixare termen
Dupa cat timp, se fixeaza primul termen la un proces civil ? Mentionez ca procesul a fost inregistrat in data de 25 10 2018 . Va multumesc !
Am facut o plangere contraventionala pt anularea procesului verbal de contraventie .( am luat avertisment si confiscarea masei lemnoase pentru completarea gresita de catre emitator a avizului primar de insotire a masei lemnoase ) .
De ce sunt repartizat la un complet penal pentru judecarea acestei plangeri contraventionale ?
Am obtinut titlul de proprietate , taxa de succesiune s a facut , iar acum am fost actionat in instanata pentru a anula titlul .mentionez ca suprafata pe care am mostenit o , este doar una dintre mai multe suprafete de la bunicul meu , iar acum unul dintre stranepoti vrea sa revendice aceasta suprafata , dar mai sunt si alte suprafete nerevendicate