avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate Julieta

Activitate Julieta

Buna ziua!
Am si eu o intrebare in legatura cu penalitatile astea de la intretinere.Daca o persoana a fost plecata din tara din octombrie 2011, a fost data la scadere de la plata intretinerii , insa cheltuielile ( cota parte ) suma de plata pe luna este intre 35- 55 lei (persoana respectiva avand centrala termica ),si inregistrand un debit de 1600 lei ,penalitatile pot fi de 1780 lei?
Ce se intampla daca acea persoana isi plateste doar debitul restant la plata intretinerii si refuza sa plateasca penalitatile, acestora li se adauga alte penalitati sau dupa 3 ani se prescriu?
Va multumesc pentru un eventual raspuns !:)
Răspuns la discuția radiere auto de la impozit
Buna seara!
Am o nelamurire in legatura cu radierea unui autovehicul.Am lasat cateva mesaje la vreo 4-5 consultanti pe forum , dar nu am primit nici un raspuns.
Am avut sediul societatii intr-o localitate din judetul Galati, masinile au fost inregistrate la primaria din localitatea respectiva, anul acesta am schimbat sediul societatii in orasul Galati si am inteles ca trebuie sa radiez masinile de la primaria respectiva si sa le inregistrez la primaria din Galati pe raza caruia am sediul societatii.
Intrebarea mea este :
Nu pot sa las masinile inregistrate la primaria respectiva , doar localitatea unde am avut sediul face parte tot din jud. Galati.
As vrea sa raman cu ele acolo si sa platesc toate taxele la primaria respectiva.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!

Răspuns la discuția Neclaritati-concediul de odihna
Buna seara!
Ma intereseaza mult acest subiect . Pentru un angajat cu 4 ore de munca pe zi se acorda CO de 21 de zile?
Sa inteleg ca cei pontati cu 4 ore au aceleasi drepturi la concediu cu cei pontati la 8 pre?
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Răspuns la discuția amortizare
Buna dimineata!
Am o rugaminte si o intrebare la dumneavoastra, anume : ati putea sa ma ajutati intr-o problema legata de facturarea unei autoutilitare( autoturism dacia -pikup)?
A fost cumparata in iulie 2009, iar acum vreau sa o vand sa mai scap de unele cheltuieli carora nu le mai pot face fata.
pretul de cumparare fara TVA a fost de 8403, amortizarea este pe 4 ani , cu ce suma as putea sa o facturez daca o vand? Autoutilitara fost folosita doar 8 luni.
Din cate am inteles , trebuie sa inpart acea valoare de 8403, 36 la 48 , si valoarea rezultata sa o inmultesc cu 8 ( numarul lunilor in care a fost folosita masina) iar apoi rezultatul final sa fie scazut din cei 8403,36.
E bine asa , sau gresesc?
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Sa aveti o zi minunata !

Răspuns la discuția Ordinul de compensare
Magda Staicu a scris:

ca la facturi : albastru pleaca, rosu ramine


Multumesc frumos pentru raspuns , o zi minunata va doresc!=D>
Buna ziua si bine v-am gasit!
Am cautat cate ceva pe internet despre ordinele de compensare , si in mare parte m-am lamurit cum sta treaba , dar am o problema si anume : stiu ca sunt 2 exemplare la ordinul de compensare , unul albastru si unul rosu, care exemplar ramane la initiator(emitent) si care v-a merge spre destinatar?
Va multumesc pentru un eventual raspuns , sa aveti o zi buna!
Răspuns la discuția ordine de compensare
ContSters42967 a scris:

florimadalina2007 a scris:

Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare?

Da.

Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat fact emise de o soc, cat si cele emise de a doau societate nu e suficient?

Nu.
Vezi
Potrivit Hotararii Guvernului nr. 685/ 1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, in vederea diminuarii blocajului financiar si a pierderilor din economie, si Regulamentului de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale contribuabililor, persoane juridice, incepand cu data de 1 octombrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare in afara celor prevazute in regulamentul de compensare aprobat prin prezenta hotarare. Conform acestui regulament, compensarea obligatiilor de plata reciproce dintre persoane juridice se face pe baza de ordine de compensare. Ordinele de compensare au regim special si sunt numerotate din tipografie. Evidenta lor este stricta si reprezinta document justificativ de inregistrare in contabilitate a stingerii creantelor si a datoriilor care au facut obiectul compensarii.

Compensarea poate avea loc la nivelul cel mai mic al datoriilor si creantelor reciproce. Persoana juridica initiatoare este persoana juridica care solicita stingerea obligatiilor reciproce prin intermediul actului de compensare, iar persoana juridica destinatara este cea care accepta compensarea unei creante prin datoria sa catre initiator. In lantul de compensare, trebuie emise si primite ordine de compensare, astfel incat persoana juridica initiatoare devine si persoana juridica destinatara. In cadrul Institutului de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului, functioneaza serviciul de compensare care, prin compartimente specializate si pe pe baza informatiilor ce trebuie transmise de persoanele juridice, analizeaza, identifica si prezinta circuitele de compensare, organizeaza sedintele de compensare, emite ordinele de compensare, tine evidenta lor si solutioneaza litigiile.

Contribuabilii, persoane juridice, sunt obligati sa transmita in baza de date a Institutului de Management si Informatica datele privind platile restante mai vechi de 30 de zile, cu o valoare mai mare de 10.000 lei (RON). Dupa introducerea in sistem a datelor, contribuabilii au obligatia sa le actualizeze permanent, la intervale de cel mult 30 de zile, operand modificarile survenite. Cei care nu inregistreaza datorii sau creante mai vechi de 30 de zile si care au o valoare mai mare de 10.000 lei (RON) nu sunt obligati sa transmita informatiile, iar cei care doresc sa intre in sistemul de compensare pot transmite si facturi mai noi de 30 de zile, cu valori mai mici de 10.000 lei (RON)/factura.

Pentru facturi cu valori mai mari de 10.000 lei (RON), compensarea datoriilor neplatite la termenele scadente se va realiza numai in conformitate cu prevederile regulamentului de compensare aprobat prin aceasta hotarare. Pentru sume reprezentand contravaloarea facturilor mai mici de 10.000 lei (RON), inclusiv, compensarea reciproca intre contribuabili, persoane juridice, se poate efectua si in afara cadrului institutional reprezentat de Institutul de Management si Informatica, dar pe baza acelorasi formulare, respectiv a ordinelor de compensare


Buna ziua si bine v-am gasit!
Am cautat cate ceva pe internet despre ordinele de compensare , si in mare parte m-am lamurit cum sta treaba , dar am o problema si anume : Stiu ca sunt 2 exemplare la ordinul de compensare , unul albastru si unul rosu, care exemplar ramane la initiator(emitent) si care v-a merge spre destinatar?
Va multumesc pentru un eventual raspuns , sa aveti o zi buna!
Răspuns la discuția DECIZII
MIHAIJURIDIC a scris:

Din decizia de numire trebuie să rezulte că este managerul activităţii de transport rutier şi este investit să exercite atribuţiile corespunzătoare funcţiei de conducere a acestei activităţi; Din cite stiu se cere anexarea contractului de munca, (cu excepţia cazului în care aceasta este chiar administratorul agentului economic) certificatul de pregatire profesionala emis de ARR si alte acte enumerate la art 6 din Ordinul pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiereşi a activităţilor conexe acestora. Text lege care poate fi gasit pe toate siteurile de specialitate gen www.arr.ro, www.mt.ro, www.bursatransporturilor,etc
Decizia in sine este un act administrativ care se intomeste in conformitate cu atributiile stabilite in contractul de munca.
Daca doriti va pot pune la dispozitie un model.




Buna seara!
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi pune la dispozitie un model de dispozitie .
O seara linistita va doresc si numai bine!
Răspuns la discuția DECIZII
Multumesc ptr . raspuns !:)Am fost la ARR si m-am interesat de toata documentatia necesara , iar cel ce va fi operator transport are atestat , psihologicul si cazier judiciar (toate la zi).
Problema mea era alta, nu stiam cum sa formulez acea decizie , nu stiam ce ar trebui sa contina. :(
Cei de la ARR mi-au spus ca trebuie angajat cu 2 ore /zi si nu trebuie sa mai fie operator transport si la alta firma.

Discuție DECIZII
Buna dimineata si bine v-am gasit!
Deoarece nu am mai facut niciodata o decizie de numire ptr. operator transport( in vederea obtinerii licentei de transport marfa) , am rugamintea sa ma ajutati in acest scop pentru a nu face vreo greseala. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!