avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate Nelu Calu

Activitate Nelu Calu

Dauna City Insurance
Bună seara, în decembrie 2021 am suferit o dăuna într-un un accident rutier, cel care mi-a provocat dauna a avut asigurare la C. I. Dauna a fost preluată de către FGA, iar în urma unor schimburi de e-mail-uri și negocieri am obținut suma X. Precizez că este dăuna totala economică și că am refuzat suma oferita de firma care a licitat pentru epava, implicit diferența dată de către FGA, optând sa îmi repar mașina în regie proprie și să primesc suma totala din evaluare ( cu aceasta suma am făcut cerere de plată, acceptata de cel cu care am schimbat e-mail-urile și am negociat). Din ceea ce am citit pe forum/grup este posibil sa nu primesc toată suma, mai ales ca nu am acte doveditoare reparației. În acest caz pot ataca în instanta contestând suma primita și care sunt șansele sa am câștig de cauza?
Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră.

strul_15 a scris:

Va putea sa se pensioneze la limita de virsta dupa anul 2023 luna Iulie la virsta standard de pensionare de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 30 ani.

Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră.

Carp Mircea a scris:

Iulie 1963 Ianuarie 2026 62/6
Anexa 5 -spune-Limita de varsta la 62 ani si 6 luni.

În acest caz, îmi puteți spune aproximativ, la ce vârstă va îndeplini condițiile de pensionare?

Mulțumesc
Pensionare femei în orașul Brăila

Bună seara,
Ma puteți ajuta cu vârsta de pensionare a mamei mele?
Precizez ca este născută în iulie 1963, având 26 de ani de vechime în câmpul muncii, locuiește în orașul Brăila, și bănuiesc ca ar trebui să beneficieze și de modificarea legii nr. 161 din 27 mai 2022 art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Mulțumesc frumos.

Voinea Liviu a scris:

Se poate ataca in termen de 30 de zile de la comunicare.


Păgubit accident City Insurance

În luna decembrie anul trecut mașina parcata regulamentar a fost lovita de un alt autoturism care avea asigurare la City insurance. Astăzi am primit răspuns din partea celor de la FGA cu suma pe care o voi primi, o valoare sub prețul pieței după ceea ce am văzut pe site-urile de specialitate. Se poate ataca în instanță decizia celor de la FGA?
Anulare RCA

Buna ziua, am facut o polita de asigurare rca in luna a 10-a 2021,am ales varianta de a o plati in doua rate. In decembrie am fost implicat intr-un accident (avand masina parcata) avaria fiind destul de mare, din constatare ar fi dauna totala ( precizez ca masina nu este deplasabila si ca s-a deschis dosar de dauna catre FGA, inca nerezolvat). La acel moment am vorbit cu asiguratorul daca se poate anula a doua rata deoarece nu ma pot folosi de masina, iar acesta mi-a raspuns afirmativ si ca se va ocupa el trimitand un e-mail catre cei de la asigurari. La cateva zile am luat legatura cu el si mi-a comunicat ca totul s-a rezolvat si sa stau linistit. Saptamana trecuta mai exact pe 14.04.2022, m-a contactat asiguratorul spunandu-mi ca trebuie sa platesc a doua rata, i-am amintit ceea ce discutasem in urma accidentului si ca la acea vreme se rezolvase problema, raspunsul lui a fost ca a primit acum un e-mail cu refuzul la acea solicitare si ca trebuie platita asigurarea integral.

Se poate face ceva legal ca sa nu platesc aceasta a doua rata?

Multumesc anticipat,
Răspuns la discuția Permis de conducere expirat
Vă mulțumesc mult pentru ajutor
Buna ziua,

Dacă permisul de conducere a expirat în data de 25.05.2020, se aplică același lege din situația de urgență, se prelungește valabilitatea pană la sfârșitul lunii august?