avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate Istvan.S

Activitate Istvan.S

Bună seara. Am cumpărat un teren cu drum privat, în total îs 4 parcele și drumul este cu CF separat cu cote egale de proprietate. Menționez că dețin parcele 4, situat pe capătu drumului. Parcele pe care o dețin lam îngrădit. Problema e că vecinii vor să îngrădească restul parcelelor dar în așa fel ca drumul de acces să fie alipit de celelalte 3 parcele și la întrarea pe drumul privat să pună o poartă. Ceea ce vor să facă este legal, au dreptul la așa ceva? Dacă nu procedează corect cu ce mijloace legale pot să îi împiedic?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, o seară frumoasă!
Răspuns la discuția drum acces
Vă mulțumesc pentru răspuns. Știu că ideal ar fii să ne înțelegem amiabil dar unul dintre proprietari nu are intenția de a face ceva sau de a contribui la lucrarea cu drumul. El zice că lui nui important dar dacă se realizează drumul e și proprietatea lui și poate folosi.
Discuție drum acces
Bună ziua. Dețin un teren la care accesul se face pe un drum privat. Mai sunt trei parcele care au același drum în folosință. Drumul are CF și figurează ca drum privat pentru cele patru parcele. Întrebarea mea ar fii următoarea. Pentru amenajarea acestei drum costurile cum ar trebui inpărțite între proprietari iar dacă careva nu vrea să contribuie cei de făcut? Vă mulțumesc.
raluk0207 mulțumesc pentru răspunsul explicită și pentru răbdarea acordată.
raluk0207 nu înțeleg cum poate să devină mama vitregă moștenitor rezervatară și să poată moșteni din bunurile care sau dobândit înainte de căsătorie sau ce s-o moștenit. Uni zic că are dreptul la moștenire alți zic nu are. Nu mai știu ce să cred!
Răspuns la discuția Cont bancar
Sincer aspectul că banii erau comuni e interpretabil. Nam fost destul de explicit cu întrebarea mea de la început. Situația e în felul următor. După decesul lui socru, soacra vitregă a considerat că banii din cont îs numa a iei și că copii nu ce să se amestece. Contul să se golească fără să fie anunțat banca de decesul titularului și conurile nu trebuie băgate la succesiune.
Răspuns la discuția Cont bancar
Aveți dreptate și îmi cer iertare nu am avut intenția de a ascunde ceva.
Discuție Cont bancar
Bună. Dacă la un cont bancar este un titular și un inputernicit, inputernicitul nu este proprietarul contului, adică ce e în cont nu este a comun?
Dar bunurile propriu nu devin comune, nu? Comun devine numa ce se dobândește pe timpul căsătoriei? Dacă un apartament se moștenește de la părinți, la decesul soț sau soție acest apartament e un bun moștenit și nui bun comun și nare trebuie inpartit.?
Nu știe încă de testament.


raluk0207 a scris:

Ce părere are soția despre testament?