avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate leonidas95

Activitate leonidas95

Locuiesc intr-un cartier rezidential, iar de curand am aflat ca nu pot incheia in mod direct contract de furnizare apa si canal, fiind obligat sa inchei contract cu societatea cartierului, care pentru a furniza apa a instalat bazine sub blocuri si fosa septica.
Precizez ca lunar suntem taxați pentru energia consumate de hidrofoare si pompele din fosa .

Este legal ca societatea( complexul rezidential) sa ne vanda apartamente care nu pot fi racordate direct la furnizorul de apa si canal? ( Societatea fiind unicul client al Companiei de Apa)
După ce am pus problema ca nu este in regula, mi-a spus ca o pot plăti altadata.
Este vorba de inscrierea la o facultate si de certificarea actelor de stare civilă de la dosar.

Emilika40 a scris:

Taxă...?!
E ilegal. Bănuiesc că n-ați primit chitanță.

Va multumesc frumos!
Mi s-a cerut o taxă de către funcționarul in cauza pt ca a semnat pentru conformitate cu originalul. Ceea ce nu mi s-a parut normal.

Emilika40 a scris:

OUG 41/2016:

Art. 2. -
(3) Fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.

[ link extern ]

Ordonanța prevede că funcționarul, nu titularul certifică conformitatea.

Ma poate ajuta cineva cu actul normativ care reglementează faptul ca documentele (copii certificat nastere, C.I. etc) se certifica pentru autenticitate (conform cu originalul) de către titular, iar legalizarea nu mai este necesară?
Multumesc anticipat.
Discuție Declarare venit
Buna ziua! Va rog sa ma sprijiniți cu unele informatii.
Sunt angajat la o firma, iar in zilele libere lucrez particular(zilier) ca confecționer in fier.
Vreau sa stiu cum pot sa ma pun in legalitate, sa-mi declar veniturile pentru a nu fi pus in situatia in care sa fiu amendat sau sa savarsesc infractiunea de evaziune fiscala.
Mulțumesc anticipat.
Buna seara! Am o dilemă la următoarea speță:
”X” lucrează la S.C. yyy S.A. şi întrucât are unele probleme financiare, s-a decis să fure 10 găini . Întrucât nu le poate scoate pe toate o dată, s-a decis să le ia în 4 momente diferite la câteva zile distanţă unul de celălalt, atunci când, aprecia el, paznicul nu va fi foarte atent. În momentul în care a realizat ultimul act de executare, a fost surprins de paznic pe care, pentru a-și asigura scăparea l-a lovit şi apoi a fugit.

Este vorba de furt (3 acte materiale) în concurs cu talhărie ?!
Răspuns la discuția Infractiune legea 50/1991
Multumesc frumos!
Am construit intr-o zona de protectie a monumentelor istorice fara a avea emisa o autorizatie de constructie atunci cand am inceput lucrarea, fapt pentru care mi s-a deschis dosar penal pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 24, alin. 1, lit.a din Lg.50/1991. Ce ar trebui sa fac pentru inlaturarea raspunderii penale? Daca ulterior mi s-a emis autorizatia de construire, mai raspund penal?