Vă mulţumesc, însă, ma scuzati, nu prea am înţeles....
Scoala nu ma poate trimite la şomaj, ca sa nu piardă un post, mi s-a spus să aleg alta varianta, daca e opţtiunea mea să plec. Însa, întrebam, dacă Legea 76/2002, art. 20 al d), pe care mi le-aţi subliniat, mă ajută. Pot să închei o convenţie/contract, sau cum s-o numi, cu DMPS, să plătesc din mană o perioadă, apoi să pot beneficia de şomaj?
Vă muţumesc anticipat
Adina
V-aş ruga, daca aveţi amabilitate, să-mi răspundeţi la câteva întrebari.
- dacă îmi dau demisia după 16 ani vechime neîntreruptă de secretar şcoală, există o posibilitate de a beneficia de şomaj? (suntem 2 secretare, postul meu nu mai are viabilitate mare si am decis să renunţ)
- Se poate încheia o convenţie cu D.M.P.S, să platesc o lună din mână şi apoi să pot beneficia de şomaj?
- Numărul zilelor de preaviz înaintea demisiei - este de 20 zile din Codul muncii, sau de 10 zile- cel prevăzut în Contractul colectiv de munca din învăţământul preuniversitar/2019?
Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor.
Adina
Din suflet, MULTUMESC FRUMOS!
Exista un singur cumparator pentru toate parcelele.
Deci Certificatul de atestare fiscală îl ridicăm de la Primăria comunei Bozovici
si mai trebuie încă o data scoase extrasele de carte funciară de la Reşiţa, pentru autentificare la notar.
Am înţeles bine?
Vă mulţumesc din suflet
Cu respect
Adina Tică
Buna seara
Vă rog frumos sa ma ajutaţi cu un raspuns
Mama mea, care este la sat, a demarat vanzarea a 8 parcele mici de pământ în comuna Bozovici, jud. Caraş-Severin. A făcut contract de arendă cu viitorul cumpărător, a stat afisată o lună intenţia de vânzare la Primărie, are si aviz favorabil de la Armată.
Am înţeles ca trebuie sa prezinte acum la notar certificat de atestare fiscala pentru înstrainare pământ. Intrebarea mea este de unde pot să obţin acest certificat, daca trebuie separat câte unul pentru fiecare parcelă sau unul care sa le cuprinda pe toate. Daca puteti sa-mi spuneţi şi cât costă, vi-aş mulţumi si mai mult!!! Mama este în vârstă şi nu prea a înţeles ce i-a explicat notarul.... de aceea vă solicit d-voastră ajutorul.
Si va mai întreb ceva - la semnarea contracului de vanzare-cumpărare, mai trebuiesc încă o dată extrasele de carte funciară, sau sunt valabile cele depuse la demararea vânzării
Din suflet, vă mulţumesc anticipat
Adina Tică - Reşiţa
Din suflet - VA MULTUMESC
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Mama mea vrea sa vanda pamantul de la sat. A gasit cumparator si a facut in prealabil o notificare la notar prin care a incasat jumate din suma, restul urmand sa-l primeasca pana in luna octombrie.
Ieri a semnat contract de arenda pe 8 ani cu cel care va cumpara pamantul.
Am inteles ca urmeaza ca mama sa depuna la primarie intentia de vanzare, care va sta afisata timp de o luna.
Va intreb - la cat timp dupa semnarea contractului de arenda mama poate sa depuna aceasta intentie de vanzare?
Sau care sunt pasii care urmeaza a fi facuti dupa contractul de arenda?
Va multumesc din suflet pentru ajutor, anticipat
Adina Tica
Mama are si o casa la sat, unde locuieste vara.
Decizia a fost a ei sa treaca apartamentul din Resita, unde locuiesc eu, pe numele meu. Ideea este ca nu-mi puteam face nici macar un abonament la telefon fara ea... Si a considerat ca mai bine sa raman eu cu apartamentul si ea cu casa.
Buna ziua
Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu.
Nu am frati - o am numai pe mama si mama pe mine.
Am depus toate actele la notar pentru succesiune,
D-na notar mi-a spus că am 3 variante să trec apartamentul pe numele meu:
-donaţie
-intreţinere
-vânzare-cumpărare
Aici apare dilema mea - ce variantă să aleg? Nu înţeleg termenii notariali..
Vă cer sprijinul şi vă mulţumesc anticipat pentru ajutor